Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelijk om op locatie een scooter te huren en dan de omgeving te gaan verkennen. Als je van plan bent om met de scooter op pad te gaan, wat zijn dan mooie locaties? En waar moet je allemaal rekening mee houden als je de scooter pakt om op avontuur te gaan, zoals een scooterverzekering? Met onderstaande tips en adviezen maak je straks een prachtige scootervakantie die je nooit meer vergeten gaat.

Ga voor een scootervriendelijke omgeving: bezoek Rome!

Een van de eerste aandachtspunten bij het organiseren van je eigen scootervakantie is natuurlijk het kiezen van een geschikte route of locatie. Goede steden in Europa waar je voordelig een scooter kunt huren en genoeg te zien en te beleven valt, zijn er in overvloed. Een absolute aanrader is de Italiaanse hoofdstad Rome. De highlights in de deze wereldstad, zoals het Colosseum en de Trevi-fontein en de vele gebouwen uit de oud-Romeinse tijd kun je natuurlijk lopend bekijken, maar op de scooter gaat dit veel gemakkelijker en sneller. rijdt met je scooter sowieso naar het idyllische Paradise Beach, een van de mooiste stranden in de buurt van Rome.

scootervakantie rome

Lissabon in Portugal: een onvergetelijk avontuur!

Een absoluut onvergetelijke belevenis is ook een scootertocht door de stad Lissabon in Portugal. In het hartje van deze stad is het qua verkeersdrukte behoorlijk opletten geblazen, maar er zijn tal van bezienswaardigheden die je gemakkelijk met de scooter kunt bezoeken. Een gebouw dat je sowieso moet zien is Torre de Belém, een oude middeleeuwse verdedigingstoren. Zeer indrukwekkend is ook het Gotische klooster Mosteiro dos Jerónimos. Verder is het leuk om rustig door de oude wijk Alfama te rijden. Hier vindt je tal van historische gebouwen en ook leuke winkeltjes.

Of wordt het toch Barcelona?

Op nummer drie van toplocaties voor een scootervakantie zetten we Barcelona. De grote attractie van deze stad is natuurlijk de Sagrada Familia, de door architect Antoni Gaudí ontworpen basiliek die het kenmerkende symbool van de stad is. Een bezoek aan Camp Nou, het historische voetbalstadion van FC Barcelona, is ook prima met de scooter te doen en zeker een aanrader. Ten slotte moet je zeker even langsrijden bij Platja de Barceloneta, het schitterende uitgestrekte strand bij Barcelona.

Aandachtspunten & tips als je met de scooter op pad gaat

Reizen met de scooter betekent dat je moet zorgen voor een goede scooterverzekering als je met je eigen scooter gaat. Een goede en goedkope scooterverzekering vind je via een vergelijkingssite zoals bijvoorbeeld Totaalbesparen.com. Daarbij is het natuurlijk belangrijk dat je kiest voor een goede dekking, afhankelijk van het land/de plaats(en) die je gaat bezoeken. Kies je voor het huren van een scooter op locatie, dan moet je ook een aantal zaken in het vizier houden. Ga voor een erkend en betrouwbaar verhuurbedrijf en lees reviews na. Lees het contract eerst door voordat je een handtekening zet. Ten slotte: het is slimmer om een scooter buiten het stadscentrum te huren, dat is vaak voordeliger.

Redactie

Mooiste rondreizen


Tips, inspiratie & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...