Rondreis China

camera Bezoek o.a. Beijing, Verboden Stad & de streek Yunnan
like icon Wij vergelijken tot wel 6 aanbieders
rondreis prijs Al vanaf €999,-

Bezoek hoofdstad Beijing, de Chinese Muur, het Zomerpaleis en maak kennis met de Chinese cultuur!

De Volksrepubliek China is een van de grootste landen ter wereld. Er zijn ruim 1,3 miljard Chinezen, dat betekent dat een vijfde deel van de volledige wereldbevolking in China woont. China is het land van de tegenstellingen, tegenstellingen die van een rondreis China een van de meest interessante reizen maakt. De eeuwenlange geschiedenis speelt nog steeds een belangrijke rol in het huidige China. Overal zijn nog overblijfselen van de oude dynastieën te vinden, zowel in de miljoenensteden als op het groene platteland. Het huidige China is een belangrijke speler in de wereldwijde economie, vooral in de grote steden kun je dit goed zien: in hoofdstad Beijing bijvoorbeeld zijn er eeuwenoude wijken, tempelcomplexen en kleine woonwijkjes met tegen de achtergrond spiksplinternieuwe wolkenkrabbers. Een land van uitersten.

Vergelijk alle rondreizen naar China


rondreis informatie

Waarom een rondreis naar China?

  • China is een land met een unieke cultuur. Geloof en de Chinese keuken spelen hier een grote rol in, maak hier kennis mee tijdens jouw rondreis!
  • Loop over de wereldberoemde Chinese muur
  • Bezoek de Verboden Stad en het Zomerpaleis
  • Bezichtig ook de indrukwekkende Huang Shan berg

Wat te doen in China?

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Wie aan China denkt, dat aan de Chinese muur. Deze muur, ooit gebouwd om het land te beschermen tegen de invasie van vreemde volken, ligt dicht bij hoofdstad Beijing en is op verschillende plekken te bezoeken. Ook in het Zomerpaleis, het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad kun je je vergapen aan de voorbije Chinese dynastieën. Natuurliefhebbers moeten tijdens hun rondreis China zeker naar de zuidelijke streek Yunnan om zich te vergapen aan de groene rijstvelden en de vreemd gevormde karstbergen.

eten

Eten en drinken

Het eten dat wij in Nederland als Chinees eten kennen, lijkt in de verste verte niet op het Chinese eten in China. Per provincie kent China andere spraken. Durf je je te wagen aan de bijzondere Sichuan-peper uit de gelijknamige provincie? In het Noorden is de keuken iets minder pittig. Een specialiteit van de regio van Beijing is de Pekingeend. Dit zoet geglaceerde eendje wordt vaak zowel als soepje, als eendenborst en als vulling geserveerd en is niet te missen als je deze regio bezoekt.

cultuur

Cultuur

Ook qua cultuur is China een land van uitersten. De Chinese één-kind-politiek legt een zware druk op de schouders om zo succesvol mogelijk te zijn. Daarnaast kent de Chinese cultuur een veelheid aan tradities. De verschillende volkeren die verdeeld over het grote land wonen allemaal eigen gebruiken. De meerderheid bestaat uit Han-Chinezen. Daarnaast leven er onder andere Mongolen, Oeigoeren en Tibetanen in China. Van oudsher voegen de Chinezen zich naar het Taoïsme en het Confucianisme, de traditionele godsdienst is een mix van deze twee geloofsstromingen.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...