Rondreis Centraal-Amerika

camera Bezoek o.a. Mexico, Costa Rica en Nicaragua
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs al vanaf € 899,-

Wonderschone natuur met vele diersoorten, vulkanen en rivieren!

Diepe regenwouden, onbekende flora en fauna en exotische stranden gecombineerd met eeuwenoude culturen? Je komt het allemaal tegen tijdens een rondreis Centraal-Amerika. In de verschillende Centraal-Amerikaanse landen kom je in elk land een ander bijzonder puzzelstukje van de verloren oude indianenculturen tegen. De ruige landschappen van Costa Rica lenen zich er uitstekend voor om een actief onderdeel in je reis in te bouwen. In Mexico kun je naast heerlijk Mexicaans eten ook de oude Maya-architectuur bewonderen. Nicaragua is een nog door weinig toeristen ontdekt land, hier heb je naast vulkanen en de jungle ook verfrissende meren. Zelfs de kust van Centraal-Amerika biedt oneindige mogelijkheden voor zowel duikers als zonaanbidders.

Bestemmingen Centraal-Amerika (A-Z)

rondreis informatie

Waarom een rondreis naar Centraal Amerika?

  • Bezoek het veelzijdige Mexico. Met eeuwenoude piramides, mooie kustlijnen, woestijnen en metropool Mexico-Stad zeer divers. Een echte aanrader!
  • Geniet van de vele diersoorten in de regenwouden van Costa Rica, met vulkanen en rivieren.

Vergelijk alle rondreizen naar Centraal Amerika


Wat te doen in Centraal-Amerika?

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Tropische regenwouden, dreigende vulkanen, adembenemende uitzichten en een helder blauwe zee met een levendige onderwaterwereld, qua natuur zie je tijdens een rondreis Centraal-Amerika oneindig veel bezienswaardigheden. Chichen Itza en de Maya ruïnes in Palanque horen absoluut een stop te zijn tijdens een rondreis Centraal-Amerika. Het meer van Atitlan is misschien wel meer van de wereld, omringt door vulkanen. Bij de Tikal ruines midden in de jungle waan je je midden in een Indiana Jones film. Vergeet daarnaast de hoofdsteden met de koloniale gebouwen niet om iets op te steken van de geschiedenis van deze streek.

eten

Eten en drinken

Honderden variëteiten aan chilipeper, zo kun je de keuken van Midden-Amerika wel omschrijven. Ook met de tabasco weten ze hier wel raad. Gelukkig is er ook voor de wat minder avontuurlijk ingestelde genieter genoeg lekkers te krijgen in Midden-Amerika, want net als in Azië houden ze hier van eten. Op alle hoeken van de straat vind je dan ook verkopers van maiskolven, vers gevulde taco’s en de heerlijkste gefrituurde tortilla’s, gevuld met een keur aan verse ingrediënten.

cultuur

Cultuur

Het typisch Zuid-Amerikaanse temperament kennen ze ook in de verschillende landen in Centraal-Amerika. Warmbloedige danspartijen, ritmische muziek en een trots eergevoel zijn de Centraal-Amerikanen niet vreemd. Ze leren je graag de beginselen van hun favoriete dans. Hoewel de oudste sporen van bewoning zich al ver voor onze jaartelling bevinden,  maken de oude culturen nog steeds een belangrijk onderdeel uit van de Centraal-Amerikaanse cultuur. Verschillende oude Maya-tradities, gebaseerd op de cyclus van de zon, bepalen nog steeds het ritme van de dag.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...