Rondreis Schotland

camera Bezoek o.a. het meer van Loch Ness, de schitterende hooglanden en steden als Edinburgh en Glasgow.
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs Al vanaf € 299,-

Ontdek een adembenemend natuurlandschap met een rondreis door Schotland

Een rondreis in Schotland laat onvergetelijke herinneringen achter. Het West-Europese land, onderdeel van het Verenigd Koninkrijk, is namelijk rijk aan cultuur en natuur. Schotland is een bijzonder populaire bestemming voor een autovakantie. De hooglanden lenen zich namelijk uitstekend voor een mooie tocht met de auto. Het rijden langs uitgestrekte meren en heuvels geeft je een ongekend gevoel van vrijheid. Met verschillende rondreizen kun je dit prachtige land op verschillende manieren ontdekken. Reis bijvoorbeeld langs diverse Schotse hoogtepunten, zoals de stad Edinburgh en het meer van Loch Ness. Of ontdek in de Schotse hooglanden de vele kastelen die het land telt. Tijdens de rondreis beslis je zelf hoe lang de reis duurt, en wat je wilt bekijken. Daardoor is je vakantie puur genieten geblazen.

Vergelijk alle rondreizen naar Schotland


rondreis informatie

Waarom een rondreis Schotland

  • Kun jij Loch Ness vinden en het wereldberoemde mysterie oplossen?!
  • Wissel natuur schoon af met bezoeken aan historische steden als Edinburgh en Glasgow
  • De uitgestrekte meren en het heuvellandschap geven jou het ultieme gevoel van vrijheid

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Schotland

Veel bezienswaardigheden in Schotland bevinden zich midden in de natuur. Zo kun je in dit deel van het Verenigd Koninkrijk onder andere het Meer van Loch Ness bewonderen. In het 226 meter diepe water schijnt volgens de legende een monster te wonen dat ‘Nessie’ wordt genoemd. Ook erg indrukwekkend is Ben Navis, een imposant gebergte van 1334 meter hoog. Eventueel zou je het natuurschoon kunnen verruilen voor historische steden als Edinburgh en Glasgow. Zo is het eeuwenoude Edinburgh Castle zeker een bezoekje waard.

eten

Eten en drinken in Schotland

Schotse restaurants schotelen je graag een aantal traditionele gerechten voor. Laat je bijvoorbeeld het bijzondere Schotse gerecht ‘Haggis’ goed smaken. Dit is een schapenmaag of runderdarm dat is gevuld met onder andere stukjes hart, lever, havermout en kruiden. Misschien is je dit iets teveel van het goede. Probeer in dat geval ‘Cullen sink’, oftewel vissoep met gerookte kabeljauw. Voor een dergelijke maaltijd kun je altijd terecht in een gezellige pub. Net als bij de Engelsen is thee het meest geliefde drankje in Schotland.

cultuur

Schotse cultuur

De Schotten zijn bijzonder trots op hun geschiedenis. Verschillende tradities herinneren er bijvoorbeeld aan dat ze afstammen van een bevolkingsgroep genaamd de Kelten. Zo is de typische doedelzak muziek gebaseerd op Keltische muziek. Ook typerend voor Schotland is de geruite kilt die de muzikanten dragen. Geniet tijdens je rondreis door Schotland bovendien van de traditionele ‘Highland Games’. Hierbij spelen atleten en fanatiekelingen allerlei spellen tegen elkaar, zoals boomstamgooien en touwtrekken. Wees getuige van een geweldig spektakel, met het Schotse landschap op de achtergrond.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...