Rondreis Verenigde Staten

camera Bezoek o.a. New York, Chicago & San Francisco
like icon Wij vergelijken tot wel 6 aanbieders
rondreis prijs Al vanaf € 999,-

Bezoek de vele grote steden met topattracties, de westkust, Florida en Grand Canyon!

Hoewel De Verenigde Staten van Amerika in de volksmond vaak over een kam worden geschoren met Noord-Amerika, is dit niet helemaal correct. Hoewel het merendeel van de 50 staten in Noord-Amerika liggen, behoren ook Alaska, Hawaii en diverse eilandengroepen tot de Verenigde Staten. De diverse inwoners, inmiddels ruim 316 miljoen, waaronder mensen met Europese oorsprong, Latino’s en oorspronkelijk bewoners als de Indianen zorgen voor een diverse rondreis Verenigde Staten. De Verenigde Staten hebben een onvoorstelbare hoeveelheid Nationale Parken, ieder met een eigen landschap. Voel je een cowboy of een Indiaan op de lege vlaktes, vaar rond in de moerassen in het zuiden of geniet van de uitgestrekte kust en de groene bossen, tijdens een rondreis Verenigde Staten kun je het allemaal tegenkomen.

Vergelijk alle rondreizen naar de Verenigde Staten


rondreis informatie

Waarom een rondreis naar de Verenigde Staten?

  • Bezoek de Grand Canyon, één van de hoogtepunten van Amerika!
  • Een groots en veelzijdig land met natuur, steden en unieke cultuur
  • Beleef de ‘American Dream’
  • Uiteraard mag een bezoek aan New York niet ontbreken

Wat te doen in de Verenigde Staten?

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

De lijst bezienswaardigheden in de Verenigde Staten is schier oneindig, het land biedt voor elk wat wils. Als je geïnteresseerd bent in een natuurreis, bezoek dan een van de vele nationale parken. Elke staat heeft zijn eigen landschap: groene bergketens, kabbelende beken, eindeloze vlaktes of broeierige rivierdelta’s. Ook de steden op zich zijn bezienswaardigheden. Een mooie tegenhanger van al die natuurgeweld zijn de wereldberoemde steden. New York, Chicago, Washington, Los Angeles of San Francisco, waar ga jij het liefst heen?

eten

Eten en drinken

Het eten en drinken in de Verenigde Staten is net zo divers als zijn inwoners en zijn landschappen. Uiteraard eet je de beste hamburgers, Amerikaanse pizza’s, donuts en drink je heerlijke milkshakes. De eetcultuur is echter veel uitgebreider. Denk aan het zuidelijke Soul Food, de Texaanse barbecue cultuur met mooie stukken vlees en Corn-on-the-Cob, de Mexicaanse invloeden zoals tortilla’s en taco’s en de uitgekiende eettentjes en hippe koffiebars aan de progressieve Westkust. Elke staat heeft zijn eigen specialiteit.

cultuur

Cultuur

De cultuur van de Verenigde Staten is een smeltkroes van de invloeden van de Europese veroveraars, inheemse volkeren als de Indianen, het Afro-Amerikaanse inwoners en de Latino’s. Hoewel Amerikaans-Engels de meest gesproken taal is, wordt er ook Afro-Amerikaans gesproken. Een minderheid is Spaanstalig. Hoe divers ook, de cultuur van de Verenigde Staten heeft een grote invloed op de rest van de wereld. Amerikaanse popsterren veroveren de hele wereld en de acteurs en actrices uit de Hollywoodfilms zijn in bijna elk land grote helden.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...