Rondreis Italië

camera Bezoek o.a. Toscane, de historische stad Rome en natuurlijk mag je Pisa ook niet overslaan.
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs Al vanaf € 175,-

Ervaar het goede leven tijdens een rondreis door Italië

Italië heeft alles in huis voor een schitterende rondreis. Onder het Mediterraanse zonnetje geniet je in dit land van prachtige natuur, historische eten en een geweldige keuken. Tijdens de reis heb je dan ook geen tijd voor verveling. Sterker nog, waarschijnlijk zul je moeten kiezen tussen de vele regio’s. Zo is een tocht langs de glooiende heuvels van Toscane ongetwijfeld net zo schitterend als de sfeervolle regio Umbrië. Of misschien wil je graag wijntjes proeven in de Italiaanse streek Veneto. Een rondreis door Italië geeft je de mogelijkheid om al het moois van dit bijzondere land te ontdekken. Eventueel zou je deel kunnen nemen aan een groepsreis. In de avond bespreek je met reisgenoten alle indrukken die je hebt opgedaan van Italië.

Vergelijk alle rondreizen naar Italië


rondreis informatie

Waarom een rondreis Italië?

  • In Italië geniet je tijdens 1 rondreis van prachtige natuurlijk, historische steden en een geweldige keuken.
  • Het leven in Italië staat in het teken van genieten. Een perfecte manier om jouw batterij weer op te laden.
  • Je kunt kiezen uit bus rondreizen, individuele rondreizen, groepsrondreizen en fly drives. Kortom: Genoeg keuze!

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Italië

Ooit vormde Italië het thuis van het machtige Romeinse Rijk. Veel monumenten en gebouwen nemen je dan ook mee terug in de tijd. Een van de absolute hoogtepunten tijdens je rondreis is bijvoorbeeld het Colosseum in Rome. In een ver verleden vochten gladiatoren in dit amfitheater een strijd van leven op dood. Tegenwoordig is het net als de scheve toren van Pisa en de imposante Dom van Florence een van de grootste toeristische trekpleisters van Italië.

eten

Eten en drinken in Griekenland

Tijdens de rondreis door Italië zul je eindelijk ervaren wat ‘Bella Italia’ echt betekent. Niet voor niets is de Italiaanse keuken dankzij de pizza’s en pasta’s wereldberoemd. Een maaltijd in Italië bestaat doorgaans uit een voorgerecht (antipasto), hoofdgerecht (secondo piatto) en nagerecht (dolce). Voor de hoofdmaaltijd kun je bijvoorbeeld genieten van bruschetta met lekkere ham. Daarna is het tijd voor vlees, vis of pasta in combinatie met een Italiaanse wijn. Sluit een heerlijke avond tenslotte af met een ijssorbet.

cultuur

Italiaanse cultuur

Italianen zijn echte levensgenieters. Zo zijn ze dol op borrelen met lekkere hapjes erbij, ook wel ‘aperitivo’ genoemd. Ook zijn ze ’s middags vaak te vinden in een café met een kopje koffie erbij. Koffie en Italië zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Waarschijnlijk zijn er wel 150.000 koffiebarretjes te vinden in het land. Naast genieten speelt de Rooms-Katholieke religie een belangrijke rol in de Italiaanse cultuur. De Paus uit Vaticaanstad wordt dan ook alom in het land vereerd.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...