Rondreis Maleisië

camera Bezoek o.a. Kuala Lumpur, Langkawi, Camerond Highlands en Malakka
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs al vanaf € 549

Een land met schitterende natuur en metropolen als Kuala Lumpur

Het bijzondere Maleisië ligt in het Zuidoosten van Azie en wordt gescheiden door de Zuid-Chinese zee. Hierdoor bestaat het land uit twee hoofdeilanden, Malakka in het Westen en Oost-Maleisië, bestaand uit Sabah, Sarawak en Labuan. Ruim 85% van de bevolking van Maleisië woont op het westelijke deel. Het Oostelijke deel is een stuk minder bevolkt. Malakka ontwikkelde zich als handelscentrum tussen China en India. Toen de Europese handelslieden arriveerden werd Maleisië achtereenvolgend gedomineerd door de Portugezen, Nederlanders en de Britten. Naast de overblijfselen uit de koloniale tijd in Kuala Lumpur zijn de Nationale parken en de groene berggebieden de grootste toeristentrekkers voor een rondreis Maleisië. Door de tropische temperaturen geniet je in Maleisië gedurende het hele jaar van een temperatuur rond de 27 graden.

Vergelijk alle rondreizen naar Maleisië


rondreis informatie

Waarom een rondreis naar Maleisië?

  • Bezoek de hoofdstad Kuala Lumpur en laat je verrassen door de strakke en moderne gebouwen.
  • Liefhebber van natuur? Ook dan is Maleisië een aanrader! Bezoek bijvoorbeeld Cameron Highlands, Langkawi of Taman Negara.
  • Maak een keuze uit een groot aantal individuele of groepsrondreizen
  • De vliegtickets zijn scherper geprijsd ten opzichte van andere Aziatische landen, dit maakt de rondreizen naar Maleisië goedkoper!

Wat te doen in Maleisië?

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Maleisië

Hoofdstad Kuala Lumpur is met zijn twee miljoen inwoners en zijn contrasterende bebouwing een bijzondere bezienswaardigheid. Oude koloniale gebouwen wedijveren met onder andere de Petronas Twin Towers. Deze 453 meter hoge torens waren een tijd de hoogste gebouwen ter wereld. Ook buiten de grote stad heeft Maleisië verschillende bezienswaardigheden zoals onder andere de Nationale parken  Taman Negara, Gunung Mulu en Kinabalu. Ook de bergketens in de Maleise Highlands zijn een stop in een rondreis Maleisië waard.

eten

Eten en drinken

Door de geschiedenis als handelsplaats heeft Maleisië een interessante keuken gebaseerd op zowel de invloeden van de Europese en Aziatische handelaren als op de verschillende etnische achtergronden van de bevolking. Er worden diverse specerijen gebruikt in de Maleise keuken. De Nonya-keuken is een mengeling van de Chinese, de Maleise en de Zuid-Indiase keuken. Rijst is de basis van veel Maleise maaltijden, aangevuld met kip, rund, lam en vis. Hoewel Maleisië overwegend Islamitisch is, is varkensvlees niet verboden. Het is belangrijk dat er gegeten wordt met de rechterhand.

cultuur

Cultuur in Maleisië

Het feit dat Maleisië overwegend Islamitisch is, heeft een grote invloed op het culturele leven in het land. Ondanks verwoede pogingen van de regering om het Bahasa Maleis te promoten, wordt het Engels in de handel, het onderwijs en de rechtspraak gebruikt. Hoogtepunt van het Maleise culturele erfgoed is de oude theatervorm Mak Yong. Deze theatervorm is onlangs toegevoegd aan de Lijst van Meesterwerken van het Orale en Immatriele Erfgoed van de Mensheid. Deze vorm van theater bestaat uit zang en muziek en wordt uitgevoerd in prachtig afgewerkte gewaden.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...