Rondreis Noord-Amerika

camera Bezoek o.a. New York, het Witte Huis in Washington D.C & de Nationale Parken
like icon Wij vergelijken tot wel 6 aanbieders
rondreis prijs Al vanaf €999,-

Met bestemmingen als Canada en de Verenigde Staten is Noord-Amerika ideaal voor een rondreis!

Noord-Amerika of de Verenigde Staten is door zijn enorme oppervlakte van 25.000.000 km2 en zijn 565 miljoen inwoners het op drie na grootste continent. De onafhankelijke staten hebben elk hun eigen karakteristieken waardoor er voor een rondreis Noord-Amerika een perfecte mix tussen bruisende wereldsteden en adembenemende natuur te maken is. Tijdens een reis door Noord-Amerika zal blijken dat het land veel meer heeft dan de welbekende filmindustrie, de hamburgers en de wolkenkrabbers. Amerikanen zelf verdelen Noord-Amerika vaak in de Oostkust, de Westkust, het Noorden en de Zuidelijke staten. Ook de culturele verschillen tussen de staten zijn groot: zelfs de Amerikanen zelf ervaren een verschil tussen de mensen uit het koele en groene Noorden en de Southeners uit de Zuidelijke staten.

Bestemmingen Noord - Amerika (A-Z)

rondreis informatie

Waarom rondreizen naar Noord-Amerika?

  • Ideaal voor zowel natuur- als stedenliefhebbers. Zo vind je een groot aantal steden en nationale parken in Noord-Amerika.
  • New York staat op de bucketlist van vele reizigers, een bezoek aan deze stad behoort vaak tot de mogelijkheden tijdens een rondreis
  • De Niagarawatervallen in Canada zijn een van de hoogtepunten van een rondreis naar Noord-Amerika!

Vergelijk alle rondreizen naar Noord-Amerika


Wat te doen in Noord-Amerika?

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Elk van de Amerikaanse staten heeft een eigen natuur, cultuur en daarmee identiteit. De grote steden New York, Washington D.C. en Chicago liggen in de Oostelijke Staten waardoor deze Staten geschikt zijn voor een rondreis met als hoogtepunt de duizelingwekkende wolkenkrabbers van New York en het Witte Huis in Washington D.C. Aan de Pacific Coast liggen de staten Californië, Oregon en Washington waar vooral de steden Los Angeles en San Francisco grote toeristentrekkers zijn. Noord-Amerika kent naast steden een bijna ontelbare hoeveelheid nationale parken.

eten

Eten en drinken

Hoewel Noord-Amerika maar moeilijk van zijn Fast-Food imago af lijkt te komen, kent het land minstens zoveel keukens als dat het staten heeft. Alleen al in de stad New York zijn alle wereldkeukens te vinden. De wortels van veel gerechten liggen elders. Zo is de Amerikaanse pizza met dikke bodem een variant op het pizzarecept dat de immigranten meenamen. Geliefd in het Zuiden is ‘Soul Food’, met zijn origine in de Afrikaans-Amerikaanse cultuur. Vergeet tijdens een rondreis Noord-Amerika niet te genieten van de Amerikaanse koffiecultuur met de bijbehorende donuts.

cultuur

Cultuur

Hoewel er veel plaatselijke verschillen bestaan tussen de staten, bestaat de ‘typisch’ Noord-Amerikaanse cultuur vooral uit stereotyperingen en vooroordelen. Noord-Amerika wordt wel eens beschuldigd van cultureel imperialisme, onder andere door de wereldwijd succesvolle filmindustrie, maar het merendeel van de Amerikaanse gebruiken en gewoonten hebben hun oorsprong in andere West-Europese culturen. Ook de Afro-Amerikaanse cultuur is een belangrijk onderdeel van de Noord-Amerikaanse cultuur, zowel in de muziek als in taal: Afro-Amerikaans Engels. De culturele invloed van de oorspronkelijke bewoners, de Indianen is inmiddels te verwaarlozen en ook in de taal vrijwel niet terug te vinden.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...