Rondreis Azië

camera Bezoek o.a. Vietnam, Indonesië, Laos en China
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs al vanaf € 799,-

Schitterende tempels en natuur ontdek je tijdens een rondreis naar het veelzijdige Azië

Wil je een rijkdom aan cultuur en natuur zien, dan zit je goed bij een rondreis Azië. Zeker als je nog niet bekend bent met de specifieke landen in Azië dan is een rondreis een mooie manier om kennis te maken met de verschillende landen en hun verschillende culturen. Azië is als werelddeel de grootste op aarde. De oppervlakte bedraagt dan ook maar liefst 44 miljoen vierkante kilometer en er leven vierenhalf miljard mensen verdeeld over de verschillende landen. Van de Chinese muur in China, het mystieke Japan, de vriendelijke Thai in Thailand tot actieve wandelingen in Nepal of de tropisch blauwe zee in Indonesië en vergeet vooral de heerlijk geurende keukens niet. Een rondreis Azië is niet voor niets een populaire reisbestemming.

rondreis informatie

Waarom een rondreis naar Azië?

  • Bezoek schitterende landen als Nepal, China, Japan en Indonesië
  • Maak kennis met de Aziatische cultuur en keuken. Proef de heerlijke gerechten en delicatessen!
  • Ontdek de imposante tempels en indrukwekkende natuur in de verschillende landen
  • Een wisseling van modern en zeer traditioneel

Vergelijke alle rondreizen naar Azië


Wat te doen in Azië?

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Azië

De verschillende landen in Azië hebben allemaal zo hun eigen karakter en daarmee hun eigen hoogtepunten. De landen staan bol van oude culturen, verloren koninkrijken en de meest schitterende tempelcomplexen. De cultuurliefhebber moet absoluut naar China. De overblijfselen van de verschillende dynastieën zijn in de verschillende steden nog goed zichtbaar, zoals de Verboden Stad in Beijing en de Chinese Muur. Ook de eeuwig stralende glimlach van de Thai in Thailand vergeet je nooit meer, net als de schitterende gouden tempels van het oude koninkrijk Ayutthaya en de bruisende steden.

eten

De Aziatische keuken

Het is niet voor niets dat de Aziatische keuken wereldwijd een van de meest populaire keukens is. Hoewel elk land zijn eigen specialiteiten heeft, is de keuken zonder uitzondering kleurrijk, zeer smaakvol en plaatselijk flink pittig. Ook exotisch fruit speelt een belangrijke rol in de Aziatische keuken. In vergelijking met de Westerse keuken zijn Aziatische maaltijden vaak erg licht verteerbaar. Ruimte genoeg om van alles wat te proeven, en dat komt goed uit want Foodmarkets zijn razend populair in alle Aziatische landen.

cultuur

Cultuur in Azië

De landen in Azië kennen elk hun eigen rijke geschiedenis die vaak nog steeds een belangrijke rol inneemt in het hedendaagse culturele leven. De eeuwenoude tempelcomplexen worden nog steeds druk bezocht en ook de historische feestdagen worden uitgebreid gevierd. Over het algemeen zijn Aziaten vrij bescheiden, als Westerling is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Elk land in Azië heeft daarnaast zijn eigen culturele rituelen en gebruiken die je tijdens een rondreis Azië zeker zult leren kennen.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...