Rondreis Noorwegen

camera Bezoek o.a. Oslo, de rots Preikestolen en de Fløyen berg
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs Al vanaf € 469,-

Adembenemende natuur en cultuur tijdens een rondreis door Noorwegen

Voor natuur- en wandelliefhebbers is een rondreis door Noorwegen een droom die uitkomt. In dit schitterende Scandinavische land geniet je volop van rust en ruimte. Vanuit Schiphol vlieg je in ongeveer 1.5 uur naar de Noorse hoofdstad Oslo. Vanaf daar staat een huurauto voor je klaar om de schoonheid van Noorwegen te ontdekken. Met een huurauto is het fantastisch om urenlang door ongerepte natuur te rijden. Maar ook een dagje in bruisende steden als Oslo, Bergen en Trondheim is een geweldige ervaring. Diverse reisorganisaties bieden mooie rondreizen aan naar Noorwegen. Vaak betreft dit een groepsreis met een vast programma. Op die manier ontmoet je veel andere reizigers met wie je in elk geval al een ding gemeenschappelijk hebt, namelijk liefde voor het prachtige Noorwegen.

Vergelijk alle rondreizen naar Noorwegen


rondreis informatie

Waarom een rondreis Noorwegen?

  • Noorwegen is een droom die uitkomt voor natuurlijk- en wandelliefhebbers.
  • Je kunt kiezen uit bus rondreizen, individuele rondreizen, groepsrondreizen en fly drives. Kortom: Genoeg keuze!
  • Hier mag je nog ‘wild kamperen’, slaap in je camper dus echt midden in de natuur.

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Noorwegen

Tijdens een rondreis door Noorwegen heb je ontzettend veel om te bekijken. Zo is de ‘Preikestolen’ rots nabij Stavanger een echte toeristische attractie. Voor een schitterend uitzicht bovenop de klif dien je 3.8 kilometer naar boven te lopen. Minstens zo schitterend is de 320 meter hoge Fløyen berg nabij de stad Bergen. De top van de berg is te bereiken met een speciaal treintje. Of verken naast al het natuurschoon de Noorse hoofdstad Oslo, waar onder andere het Koninklijk Paleis veel bekijks trekt.

eten

Eten en drinken in Noorwegen

De Noorse bevolking heeft een aantal traditionele eetgewoontes. Zo zijn ze net als Nederlanders dol op brood. Er zijn dan ook verschillende bruine- en witte broden verkrijgbaar. Meestal nuttigen ze deze tijdens de lunch, rond half 12. Als avondmaaltijd eten de Noren graag vis. Proef tijdens je rondreis in Noorwegen dan ook van heerlijke vissoorten als kabeljauw en ‘tørrfisk’, een benaming voor gedroogde vis. In feite is het kabeljauw dat niet gezouten is. Tenslotte helpt een Noors biertje om je dorst te lessen.

cultuur

De cultuur van Noorwegen

De in totaal 4,4 miljoen inwoners van Noorwegen zijn bijzonder trots op hun cultuur. Ze zijn verzot op de historie en folklore van hun land. Niet voor niets spelen veel mythes en sagen zich af in Noorwegen. Noorwegen is dan ook het land waar Vikingen en mythische wezen als trollen deel uitmaken van de cultuur. Daarnaast hechten de inwoners van Noorwegen veel waarde aan traditie. Zo dragen de Noren tijdens feestdagen en huwelijken traditionele met veel trots klederdracht dat ‘bunads’ worden genoemd.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...