Rondreis Zuid-Amerika

camera Bezoek o.a. Peru, Bolivia of Chili
like icon Wij vergelijken tot wel 6 aanbieders
rondreis prijs Al vanaf €949,-

Een heerlijk klimaat en prachtige natuur in schitterende landen als Peru en Argentinië!

Besneeuwde bergtoppen en tropische regenwouden in één reis? Met een rondreis Zuid-Amerika heb je alles in een. Het uitgestrekte continent Zuid-Amerika leert je kennis maken met authentieke landen, verschillende kleurrijke bevolkingsgroepen en elk land heeft een boeiende geschiedenis vol kleuren en muziek. Naast bergen, laagvlaktes en tropische wouden vol flora en fauna, heeft Zuid-Amerika ook een enorme kustlijn. Verken uitgestrekt natuurrijk Patagonia, kijk je ogen uit in bruisend Brazilië,  ontdek de zoutvlaktes in langgerekt Chili en maak een tocht door bijzonder Peru. Ben je in voor avontuur en natuur, waag je graag een dansje en laat je je graag meevoeren door het warme ritme van de plaatselijke bevolking? Dan is een rondreis Zuid-Amerika een absolute aanrader.

rondreis informatie

Waarom een reis naar Zuid-Amerika?

  • Bezoek de Watervallen van de Iguaçu in Argentinië of de Angel Falls in Venezuela
  • Ook de eilanden in Zuid-Amerika zijn de moeite waard, wat dacht je van een bezoek aan het Paaseiland of een reis naar de Ballestas eilanden in Peru?
  • De vele dieren in het regenwoud van Zuid-Amerika moet je gezien hebben!

Vergelijk alle rondreizen naar Zuid-Amerika


Wat te doen in Zuid-Amerika?

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Door zijn uitgestrekte vorm is Zuid-Amerika van Noord naar Zuid verschillend, zelfs het klimaat verschilt per land. Hoogtepunten van het continent zijn de ruïnes van Machu Pichu in Peru, de dierenrijkdom op de Galapagoseilanden, de mooiste natuurparken in Patagonia, een amazonetocht over de rivier de Amazone in Brazilië, de met uitsterven bedreigde oerbossen en de stranden van Rio de Janeiro. Als je je rondreis goed plant kun je zelfs het wereldberoemde carnaval van Rio aandoen.

eten

Eten en drinken

Elk land op het Zuid-Amerikaanse continent heeft zijn eigen specialiteiten. Over het algemeen is de keuken vrij simpel. Er wordt veel rijst, mais en bonen gegeten, maar ook lokale granen en pompoen worden veel gebruikt in de plattelandskeuken.  De eetgewoontes van de Inca’s, de oorspronkelijke bewoners van Zuid-Amerika hebben een belangrijke invloed op het dieet. De traditionele Gaucho’s hoeden op de uitgestrekte graslanden kuddes runderen waardoor ook mooie, stevige rundersteaks een belangrijk rol spelen in de Zuid-Amerikaanse keuken.

cultuur

Cultuur

Zuid-Amerika is overwegend Katholiek, dit merk je aan de devote bewoners en de vele kerken. Ook de cultuur van de oorspronkelijke bewoners, de Inca’s speelt nog steeds een belangrijke rol. Een bijzondere feestdag die wijdverspreid wordt gevierd is de Dia de los Muertes, de Dag van de Doden. Op deze dag worden de doden op een feestelijke manier groots herdacht met honderden optochten en picknicks op de begraafplaatsen. In veel landen in Zuid-Amerika wordt een aan het Spaans gerelateerde taal zoals Portugees gesproken.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...