Rondreis Oceanië

camera Bezoek o.a. Nieuw-Zeeland en Australië
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs al vanaf € 999,-

Oceanië, met landen als Nieuw-Zeeland en Australië een genot voor iedere rondreiziger

Hoewel met Oceanië meestal Nieuw-Zeeland, Nieuw-Guinea en Australië worden bedoeld, is Oceanië eigenlijk een collectieve naam voor een groot aantal kleine eilanden en atollen in de Grote Oceaan met als grote eilandgroepen Polynesië, Melanesië en Micronesië. Samen is dit het continent Oceanië. Australië en Nieuw Zeeland zijn in een rondreis Oceanië prima te combineren met een exotische afsluiting op een van de tropische eilanden midden in de Grote Oceaan. Een reis naar Australië, het land van de kangoeroes, The Great Barrier Reef, Ayers Rock en de Great Ocean Road staat bij velen op het verlanglijstje. Voeg hier de ruige vulkanen en het Lord of the Rings landschap van Nieuw Zeeland aan toe en je hebt de perfecte trip.

rondreis informatie

Waarom een rondreis naar Oceanië?

  • Bezoek Australië, maak bijvoorbeeld een onvergetelijke rondreis langs de oostkust! Bezoek hoofdstad Sydney en Great Barrier Reef!
  • De natuur in Nieuw-Zeeland is ongekend mooi. Van schitterende stranden tot adembenemende nationale parken.

Vergelijk alle rondreizen naar Oceanië


Wat te doen in Oceanië?

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Zowel Nieuw-Zeeland als Australië hebben een haast oneindige lijst aan bezienswaardigheden. Hoewel het land als je voldoende tijd hebt voor een roadtrip prima te berijden is met een camper, loont het toch de moeite goed te kiezen wat je het liefst wilt zien. In het Zuiden van Australië liggen de meeste bezienswaardigheden langs de beroemde Great Ocean Road, maar vergeet ook niet om via Alicia Springs de rode rots Ayers Rock aan te doen. In Nieuw-Zeeland maken de vulkanen een onvergetelijke indruk.

eten

Eten en drinken

De oorspronkelijke bewoners van Australië en Nieuw-Zeeland leefden van het jagen en verzamelen. Gevangen wild, vis en verschillende inheemse fruitsoorten waren de basis van hun dieet. Een algemene term voor het gebruiken van deze natuurlijk ingrediënten is Bush Tucker. Een nieuwe generatie koks laat zich in beide landen graag inspireren door deze groene manier van koken. Beiden landen produceren ook heerlijke wijnen: de Australische witte wijnen worden bijna overal ter wereld gedronken en de Sauvignon-Blanc uit Nieuw Zeeland hoort tot de beste wijnen die er gemaakt worden.

cultuur

Cultuur

Beide landen hebben een cultuur die zeer sterk door het Westen beïnvloed is. Daarnaast leven er nog verschillende groepen van de oorspronkelijke bewoners, vaak in reservaten. Hier worden nog zo veel mogelijk de oude tradities gevolgd. Sport is voor de inwoners van beide landen van levensbelang. Het bezoeken van een sportwedstrijd is een belangrijk onderdeel van een rondreis Oceanië, pas in het stadion begrijp je pas waarom sport zo’n belangrijk onderdeel van de cultuur van beide landen is.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...