Rondreis Caraïben

-
camera Bezoek o.a. Cuba, Curaçao, Aruba of Bonaire
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs Al vanaf € 899,-

Een rondreis door de Caraïben kan alleen maar een droom zijn: helder blauw water met loom dobberende bootjes, hagelwitte stranden met wuivende palmen, het meest exotische verse fruit en een goedlachse bevolking. De Caraïbische eilanden eilanden of het Caribisch gebied bestaat uit duizenden grote en kleine, bekende en onbekende eilanden in de Caraïbische zee, verdeeld over een gebied met een oppervlakte van 2.754.000 km² oostelijk van Midden-Amerika. In de Koloniale tijd werd het gebied West-Indië genoemd, nog naar de misvatting van ontdekkingsreiziger Columbus. Een rondreis Caraïben betekent dus automatisch veel water. Hoewel het gebied uit verschillende eilanden bestaat, zijn Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint-Maarten, Haïti en Guadeloupe de meest bekende eilanden. Ook Cuba en de Dominicaanse republiek behoren tot de Caraïben.

rondreis informatie

Vergelijk alle rondreizen naar de Caribbean


Wat te doen in de Caraïben?

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het Caribisch gebied staat in eerste instantie bekend om haar natuurschoon en de tropische temperaturen. Hou je van luieren en genieten van zon en zee, varen en eiland hoppen of ben je juist graag actief en wil je (leren) duiken of snorkelen en wandelen door de tropisch groene begroeiing van de eilanden? Voor al deze liefhebberijen is er wel een plek op de eilanden in het Caraïbische gebied, een rondreis Caraïben is je op het lijf geschreven.

eten

Eten en drinken

Doordat de Caraïben uit zo veel duizenden verschillende eilanden bestaat, is de keuken een mengelmoes van eetculturen. Op sommige eilanden zijn zelfs de invloeden van de Nederlandse keuken nog te proeven. Gezamenlijk eten en uitgebreid koken is een liefhebberij van veel van de eilandbewoners en verse vis uit de omliggende zee speelt logischerwijs een belangrijke rol in hun dieet. Ook zijn veel inwoners van de Caraïben dol op zoetigheid en vers fruit en er kan eventueel zelfs leguaan op het menu staan.

cultuur

Cultuur

Elk eiland heeft zijn eigen culturele gebruiken vol muziek en mystieke rituelen. De gemene deler zijn de Karaïben, de leden van de indianenstam die oorspronkelijk in het gebied en tot diep in de regenwouden op het vaste land leefden. Ook binnen deze gemeenschappen bestaan weer verschillen qua taal en gebruiken. In de koloniale tijd werden veel culturele gebruiken van de kolonisten overgenomen. Hoewel de meeste landen inmiddels onafhankelijke staten zijn, is er vaak een sterke culturele band met het voormalige moederland blijven bestaan.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...