Rondreis Tibet

camera Bezoek o.a. Himalaya gebergte, Potala Paleis & de hoofdstad Lhasa
like icon Wij vergelijken tot wel 4 aanbieders
rondreis prijs Al vanaf € 899,-

De hoogste toppen van het Himalayagebergte zorgen voor uitzicht op prachtige hoogvlaktes!

De prachtige film Zeven Years in Tibet én de Dalai Lama, dat zijn de eerste dingen waar mensen aan denken als ze aan dit mysterieuze land denken. Een groot aantal van deze mysteries zal ontrafeld worden tijdens een rondreis Tibet. Tibet is zeer dunbevolkt en zelfs grotendeels onbewoond door de onherbergzame geografie van het land. Hoewel Tibet een volledig eigen taal en cultuur heeft, is het land in politieke en bestuurlijke zin een autonome regio van China. Dit maakt dat de relatie tussen Tibet en China een erg ingewikkelde is. Tijdens een rondreis Tibet door de verborgen wereld van de oude pelgrimsroutes, kloosters en het Potala paleis zal je ongetwijfeld verliefd worden op dit mythische land met zijn wonderschone natuur, grote leegtes en ruige bergen.

Vergelijk alle rondreizen naar Tibet


rondreis informatie

Waarom rondreizen naar Tibet?

  • De toppen van het Himalaya gebergte. Je kunt dan ook wel ‘het dak van de wereld’ bezoeken tijdens je rondreis naar Tibet, adembenemend uitzicht gegarandeerd!
  • De hoofdstad Lusa ligt op een hoogte van 3650 meter, ook hier kun je genieten van de uitzichten en diverse tempels.
  • Het Tashilhunpo klooster is een eeuwenoud klooster en moet je ooit gezien hebben!

Wat te doen in Tibet?

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Omdat Tibet een zeer dunbevolkt land is, is de machtige natuur van het Himalaya hooggebergte een van de belangrijkste bezienswaardigheden. Hier bevind je je echt op het dak van de wereld. Bovendien ligt de Mount Everest op de grens van Tibet en Nepal. De hoofdstad Lhasa is een van de hoogst gelegen steden ter wereld, de stad ligt op 3650 meter hoogte. Het staat ook de traditionele zetel van de Dalai Lama. Het Potala paleis is een van de grootste bezienswaardigheden van Tibet.

eten

Eten en drinken

Tibetanen eten vrij sober: Tjampa, geroosterd gerstemeel, is het hoofdvoedsel. Probeer zeker ook de gezouten boterthee, dit is de nationale drank. Deze thee is gemaakt met Yakboter, boter gemaakt van melk van de Yak. Deze traditionele runderen vind je overal in de bergen in Tibet. Ze leveren boter, melk en vlees waar de Tibetanen voor het grootste deel van leven. Verwacht in Tibet geen luxe banketten maar simpele en voedzame maaltijden, geschikt om barre omstandigheden te overleven.

cultuur

Cultuur

Het Tibetaans Boeddhisme of het Lamaïsme speelt een belangrijke rol in het Tibetaanse leven. De cultuur is grotendeels gebaseerd op de nomadencultuur. Sinds de bezetting door China is het Boeddhisme verboden en zijn er veel monniken gedood. De Dalai Lama reist de wereld over om over de Tibetaanse zaak te spreken met verschillende invloedrijke mensen. In zowel de kunst als de muziek is de godsdienst een belangrijke inspiratiebron. Het Tibetaanse cultuurgebied verspreidt zich tot in de Chinese regio Sichuan.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...