Rondreis Indonesië

camera Bezoek o.a. Java, Jakarta & de wijk Kota
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs Al vanaf € 899,-

Schitterende stranden, een eigen cultuur en adembenemende natuur in Indonesië

Een reis door Indonesië betekent eilandhoppen. Het land in Zuidoost-Azië bestaat namelijk uit een archipel van maar liefst  17.508 eilanden, Indonesië is hiermee de grootste eilandstaat ter wereld. Dankzij het tropische klimaat is het in Indonesië gedurende het hele jaar rond de 30 graden. Bijzonder zijn de Nederlandse invloeden en overblijfselen die je overal zult tegenkomen: Indonesië was drieënhalve eeuw lang een Nederlandse kolonie. De beroemdste eilanden van Indonesië zijn Java en Bali, een groot deel van de bezienswaardigheden bevinden zich dan ook op deze eilanden. Een voordeel van het tropische klimaat is de weelderige flora en fauna van de eilanden. Een groot deel van de eilanden is begroeid met regenwouden vol prachtige planten en een enorme verscheidenheid aan dieren.

Vergelijk alle rondreizen naar Indonesië


rondreis informatie

Waarom rondreizen naar Indonesië?

  • Bezoek Java, een schitterend gebied met vulkanen en tempels. Een must-see tijdens een rondreis naar dit land!
  • De wereldberoemde tempel Borobudur is één van de topattracties van Indonesië, die moet je ooit gezien hebben.
  • Tijdens je verblijf in Bali kun je genieten van kristal helder water en idyllische stranden

Wat te doen in Indonesie?

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

De meeste bezienswaardigheden in Indonesië zijn te vinden op het eiland Java. Hier kun je tijdens je rondreis Indonesië ook de hoofdstad Jakarta bezoeken, met de oude koloniale wijk Kota met het oude stadhuis van Batavia en de voormalige VOC haven. Op Java kun je ook het wereldberoemde tempelcomplex Borobudor bezoeken, op jungletocht in het Ujung Kulon Nationale Park om apen te spotten en je vergapen aan het uitzicht op de spectaculaire krater van de Bromo-vulkaan. Bovendien hebben sommige van de eilanden prachtige stranden.

eten

Eten en drinken

Doordat Indonesië jarenlang een Nederlandse kolonie is geweest, komen veel gerechten ons bekend voor: Saté,  Nasi Goreng, Gado Gado en Rendang kwamen via Indonesië in de Nederlandse keuken terecht. Dit zijn dan ook gerechten die de meeste Nederlanders wel eens geproefd hebben. Elk van de meer dan 17.000 Indonesische eilanden heeft bovendien zijn eigen kruidenmix. Laos, gember en kurkuma zijn echte Indonesische smaakmakers. Op elk eiland kun je een andere eetervaring verwachten, van zoet tot pittig.

cultuur

Cultuur

Het feit dat Indonesië drie eeuwen lang een Nederlandse kolonie is geweest kun je nog overal in het land zien en merken. Sommige oudere mensen spreken zelfs nog wat Nederlands. Ook de door de handelsreizigers meegenomen Islam drukt een belangrijke stempel op de cultuur van de eilanden. Naast eeuwenoude tempelcomplexen vind je ook schitterende gedecoreerde Moskeeën op de eilanden. Wereldberoemd zijn de schimmenspelen uitgevoerd met Javaanse Wajangpoppen. Deze spelen zijn geïnspireerd op de oude heldendichten en zijn een van de absolute hoogtepunten van de Javaanse cultuur.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...