Rondreis Costa Rica

-
camera Bezoek o.a. De Arenal vulkaan, Junglebossen & de witte stranden
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs al vanaf € 899,-

Groen, groener, groenst, dat is Costa Rica. Samen met de spectaculaire vulkanen, de diepe junglebossen nog vol onontdekte flora en fauna en de spectaculaire kust met een zee vol onverwacht leven, is een rondreis Costa Rica onvergetelijk. Vooral voor natuurliefhebber is een rondreis Costa Rica een spectaculaire ervaring. In de enorm uitgestrekte wouden zijn nog steeds niet alle dieren en planten geïdentificeerd. Regelmatig worden er in Costa Rica nog nieuwe soorten ontdekt. Als je na al deze ontdekkingen echt tot rust wilt komen tijdens de rondreis Costa Rica, dan zit je goed aan een van de spectaculair witte stranden. De relaxte bevolking mixt graag een verkoelend drankje voor je, terwijl je ook nog een frisse duik kunt nemen. Vergeet vooral de snorkel niet.

Vergelijk alle rondreizen naar Costa Rica


rondreis informatie

Wat te doen in Costa Rica?

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Een van de meest actieve vulkanen ter wereld bevindt zich in Costa Rica. De Arenal vulkaan is een absoluut hoogtepunt tijdens een reis naar Costa Rica. Daarnaast is Costa Rica het land om verschillende stoere activiteiten ondernemen, zoals flinke trektochten door de jungle, raften door de woeste rivieren, paardrijden of een klimtocht via hang- en touwbruggen of een duikcursus. Ook de zee heeft verbergt een flink aantal bezienswaardigheden voor je. Wie weet spot je zelfs walvissen, of dolfijnen.

eten

Eten en drinken

Net als in de rest van Centraal-Amerika is de keuken van Costa Rica vrij eenvoudig, maar altijd heerlijk ver. Een typisch gerecht uit Costa Rica is ‘Gallo Pinto’. Dit gerecht bestaat uit een mix van bonen en rijst eventueel aangevuld met eieren. Dit wordt vaak als ontbijt gegeten. Uiteraard kent een land met een dergelijk uitgebreide flora en fauna een keur aan tropisch fruit. Costa Ricanen zijn dan ook dol op exotische vruchten en maken hier de heerlijkste verse vruchtensappen van.

cultuur

Cultuur

Net als andere Centraal-Amerikanen hechten de Costa Ricanen erg veel waarde aan beleefdheid. Ook de Centraal-Amerikaanse machocultuur is hier wijdverspreid, Costa Ricanen zijn er trots op hun land. Historisch gezien lag het land op de grens van de Chibcha-cultuur. Doordat de bevolking tegenwoordig overwegend Christelijk is, merk je hier weinig meer van. Er worden er vooral Christelijke feestdagen gevierd, zoals bijvoorbeeld de Heilige Week Samana Santa. Het merendeel van de Costa Ricanen spreekt Spaans maar in de grote steden kan je vaak goed terecht met Engels.

Tips & aanbiedingen

Wijnreis door Frankrijk - Reisverhaal van Marianne

Een wijnreis met kastelen! Frankrijk

Ik hou zo van eten. En weet je wat lekker eten nog beter maakt? Een hele goede wijn erbij. Ik knik dan ook enthousiast als mijn vriend voorstelt een wijnreisje ...

Engeland - bezoek aan de pub

Bier en pub-food niet ladylike? In Engeland wel!

De eerste keer dat ik een pub binnenwandel bestel ik nog een beetje besmuikt een pint. Ergens zit in mijn hoofd dat ‘echte’ vrouwen geen bier drinken. Die d...