Rondreis Duitsland

camera Bezoek o.a. het Zwarte Woud, de historisch stad Berlijn en Slot Neuschwanstein
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs Al vanaf € 89,-

Laat je verrassen door pure schoonheid tijdens een rondreis door Duitsland

Laat je met een rondreis door Duitsland verrassen door de schoonheid van ons buurland. In dit mooie stukje Europa is ontzettend veel te zien en te beleven. Duitsland is een zeer divers land, met adembenemende natuurgebieden en mooie historische steden. Reis bijvoorbeeld van Leipzig naar Dresden en Saksen voor een rondreis vol culturele hoogtepunten. In slechts een week leer je een mooi gedeelte van Duitsland goed kennen. Ondertussen verblijf je in comfortabele hotels. Dankzij de goede organisatie beleef je elke dag een droomvakantie. En dat alles slechts een paar uur verderop. Een rondreis door Duitsland biedt ongekend veel mogelijkheden en variatie. Je bent immers om de paar dagen op een andere plek, waardoor er gelukkig nooit tijd is om je te vervelen.

Vergelijk alle rondreizen naar Duitsland


Top 3 rondreizen door Duitsland

rondreis informatie

Waarom een rondreis Duitsland

  • Duitsland biedt adembenemende natuurgebieden en mooie historisch steden
  • Duitsland is ons buurland, dus even de grens over en het genieten kan beginnen
  • Culinair genieten, dat kunnen Duitsers als de beste. Schuif gezellig aan en geniet mee!

Relevante bestemmingen:


bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Duitsland

Duitsland heeft haar populariteit als vakantiebestemming onder andere te danken aan de vele interessante bezienswaardigheden. Zo is de hoofdstad Berlijn met haar roerige geschiedenis een absolute publiekstrekker. Je kunt er onder andere resten van de Berlijnse Muur bekijken, of je laten fotograferen bij Koude Oorlog-symbool ‘Checkpoint Charlie’. Een andere indrukwekkende Duitse bezienswaardigheid is Slot Neuschwanstein. Dit is een echt sprookjeskasteel dat stamt uit 19e eeuw. Of laat je meeslepen door de geschiedenis van Dresden, met mooie gebouwen als het sierlijke Zwinger paleis.

Lees meer
eten

Eten en drinken in Duitsland

Tijdens een rondreis in Duitsland kun je smullen van een voortreffelijke keuken. Duitsers zijn namelijk dol op lekker eten en drinken. Proef in het land bijvoorbeeld eens van een Duitse klassieker als de ‘currywurst’. Deze worst is lekker als tussendoortje. Meestal eet de bevolking tussen de middag al warm. Meestal bestaat een hoofdmaaltijd uit vlees. Zo is ‘schweinebraten’ een populair gerecht die je zeker geproefd moet hebben. Hierbij wordt er gesmuld van varkensvlees en aardappelsalade. Doorgaans drinken de Duitsers er een vruchtensapje bij.

cultuur

Cultuur in Duitsland

Duitsland ligt dichtbij, maar kent desondanks een aantal unieke gewoontes en gebruiken. Zo spreken de inwoners elkaar altijd aan met ‘Sie’ (U). Alleen tegen kleine kinderen mag je ‘Du’ zeggen. Kunst en eten wordt in Duitsland erg belangrijk gevonden. Zo vind je in bijna elke stad diverse musea, variërend van kunst tot geschiedenis. In de stad Berlijn kun je zelfs een speciaal ‘museumeiland’ bezoeken. Daarnaast zijn de Duitsers erg trots op hun keuken, waaruit onder andere de bekende ‘currywurst’ afkomstig is.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...