Rondreis Engeland

camera Bezoek o.a. de Stonehenge, het meer van Windermere en natuurlijk steden als Londen en Manchester.
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs Al vanaf € 272,-

Laat je meeslepen door historische verhalen tijdens een rondreis door Engeland

Engeland is een zeer gevarieerd land waar elke vakantieganger zich vermaakt. Zowel natuurliefhebbers als cultuursnuivers zijn op dit eiland helemaal op hun plek. Met een rondreis door Engeland rij je door een landschap van groene heuvels en uitgestrekte meren. In het verleden was Engeland neen zeer machtige natie. Het land behield haar positie als koloniale wereldmacht tot de twintigste eeuw. De sporen van het rijke verleden zijn overal nog terug te vinden. Wees bijvoorbeeld niet verbaast als je in het landschap af en toe een Middeleeuws kasteel ziet. Daarnaast kun je in de prachtige hoofdstad Londen ontelbaar veel historische bezienswaardigheden bezoeken. Wissel de stedentrip vervolgens af met een rit door het landschap van bijvoorbeeld Cheshire en Yorkshire in Noord-Engeland.

Vergelijk alle rondreizen naar Engeland


Top 3 rondreizen door Engeland

rondreis informatie

Waarom een rondreis Engeland

  • Laat je tijdens een rondreis door Engeland meeslepen door historische verhalen en prachtige bezienswaardigheden.
  • Zowel natuurliefhebbers als cultuursnuivers zijn op dit eiland helemaal op hun plek.
  • Wissel een stedentrip af met een rit door het landschap van bijvoorbeeld Cheshire en Yorkshire in Noord-Engeland.

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Engeland

Laat je tijdens een rondreis door Engeland meeslepen door historische verhalen en prachtige bezienswaardigheden. Zo is de Tower of Londen in de hoofdstad Londen een indrukwekkende plek waar zich ontzettend veel heeft afgespeeld. Of zoek het heel ergens anders, en duik in het mysterie van Stonehenge. Deze bezienswaardigheid nabij de stad Amesbury heeft zelfs een plekje op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Minstens zo mysterieus en schitterend is het Meer van Windermere. Je vindt dit meer in het natuurgebied Lake District National Park.

eten

Eten en drinken in Engeland

De Britten beginnen elke dag namelijk met een uitgebreid ontbijt van onder andere worstjes, gebakken eieren, tomaten, bonen en aardappelen. Ook de lunch in Engeland bevat geen simpel broodje. In plaats daarvan zijn de Britten dol op ‘fish and chips’. Het is een Britse delicatesse die je zeker een keer geproefd moet hebben. Ook een aanrader is ‘sheperds pie’, een avondschotel van aardappelen en kaas. Om de dorst te lessen drinken de Britten doorgaans thee of bier bij hun maaltijd.

cultuur

Cultuur van Engeland

Engeland heeft een echte sportcultuur. Zo zijn cricket, rugby en voetbal er ontzettend populaire sporten. Een leuke activiteit van je rondreis zou bijvoorbeeld een bezoek aan het stadion van Manchester United kunnen zijn. Naast sport zijn de Britten dol op muziek. Niet voor niets zijn bekende bands als The Beatles en Coldplay uit dit land afkomstig. Een derde pijler van de Britse cultuur is tenslotte het theater. Theatervoorstellingen van de wereldberoemde dichter William Shakespeare worden nog steeds overal in het land gespeeld.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...