Rondreis Frankrijk

camera Bezoek o.a. de hoofdstad Parijs, de historische kust in Normandië en de stranden aan de middellandse zee
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs Al vanaf € 148,-

Cultuurschatten en natuurschoon tijdens een rondreis door Frankrijk

Voor een gevarieerde en onvergetelijke rondreis hoef je het niet ver weg te zoeken. Het prachtige land Frankrijk ligt namelijk slechts enkele uren verderop. Toch beland je er in een andere wereld waarin bergen zich afwisselen met wijnvelden, glooiende heuvels en schilderachtige plaatsjes. Frankrijk is ongeveer 640.000 vierkante kilometer groot en heeft van het noorden tot het zuiden kilometerslange wegen. Een rondreis door Frankrijk is dan ook ontzettend veelzijdig. Geniet er bijvoorbeeld van natuurrijke regio’s als de Ardèche, Bordeaux en Languedoc-Roussilon. Als actieve vakantieganger kun je in Frankrijk talloze sporten beoefenen. Geniet bijvoorbeeld van een kanotocht over de rivier de Ardèche. Rij vervolgens verder naar historische steden als Parijs, Nice of Bordeaux voor indrukwekkende bezienswaardigheden.

Vergelijk alle rondreizen naar Frankrijk


rondreis informatie

Waarom een rondreis Frankrijk

  • De Franse keuken… waar kun je die beter ervaren dan in Frankrijk zelf?!
  • Frankrijk ligt slechts enkele uren rijden van Nederland.
  • De rust van het binnenland is ideaal om jouw batterij weer even helemaal op te laden.

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Frankrijk

De Franse hoofdstad Parijs is dankzij cultuurschatten als de Eiffeltoren, Sacre-Coeur en de Notre Dame al jaren een publiekstrekker. Dompel je tijdens de rondreis door Frankrijk onder in de magie van deze stad. Bovendien is het erg bijzonder om de wereldberoemde Eiffeltoren eindelijk in het echt te aanschouwen. Ook de stad Bordeaux is mede dankzij bezienswaardigheden als het Grand Theâtre en de Cathedrale Saint Andre zeker een bezoekje waard. Beide gebouwen zien er dankzij hun omvang en fraaie versieringen indrukwekkend uit.

eten

Eten en drinken in Frankrijk

De verfijnde Franse keuken wordt over het algemeen beschouwd als het beste ter wereld. Over het algemeen smult iedereen van gerechten als uiensoep en quiche. Niet zo verrassend is dat de Fransen goed eten en drinken belangrijk vinden. Zo beginnen ze elke dag met een stokbrood of croissant en een kop koffie. In de middag lunchen ze met een warme maaltijd. Over het algemeen wordt er bij het eten een glas water gedronken. Pas in de avonduren komt de Franse wijn op tafel.

cultuur

Cultuur in Frankrijk

Net als de keuken is de Franse cultuur zeer divers. Wel gelden er in het land een aantal gewoonten en gebruiken waar je als toerist rekening mee dient te houden. Zo is het bij een begroeting beleefd wanneer je iemand ‘Monsieur’ of ‘Madame’ noemt. Geef daarbij een stevige handdruk. De Fransen zijn over het algemeen beleefd en gastvrij. Het zijn harde werkers, die weinig klagen. Bovendien waarderen ze het zeer wanneer je de moeite doet om hun taal te spreken.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...