Rondreis Griekenland

camera Bezoek o.a. de Akropolis, de archeologische opgravingen in Delphi en meer
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs Al vanaf € 209,-

Maak kennis met bijzondere mythes tijdens een rondreis door Griekenland

Met een rondreis door Griekenland ga je terug naar de basis van de Europese beschaving. Dit is namelijk het land waar het ooit allemaal begonnen is voor het continent. Tijdens de vakantie ontkom je dan ook niet aan de rijke historie en mythische verhalen van Griekenland. Bijna overal vind je prachtige monumenten, ruïnes en archeologische opgravingen. Griekenland is dan ook een bestemming waar je niet uitgekeken raakt. Het voordeel van een rondreis is dat je het allemaal kunt beleven met het zonnetje op je bol. In Griekenland schijnt de zon namelijk 300 dagen per jaar. Ondertussen kun je zelf beslissen hoe je het prachtige land ontdekt. Met de auto heb je immers alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt.

Vergelijk alle rondreizen naar Griekenland


rondreis informatie

Waarom een rondreis Griekenland?

  • Ga terug naar de basis van de Europese beschaving.
  • Je kunt kiezen uit bus rondreizen, individuele rondreizen, groepsrondreizen en fly drives. Kortom: Genoeg keuze!
  • Griekenland heeft gemiddeld 300 dagen zon per jaar.

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Griekenland

Wat betreft historische bezienswaardigheden ben je in Griekenland helemaal op de juiste plek. In het eeuwenoude land kun je namelijk vele archeologische opgravingen bewonderen. Zo dien je minstens een keer in je leven de Akropolis in Athene te hebben gezien. Deze eeuwenoude tempel bovenop de Tafelberg torent boven de hele stad uit. Ook de archeologische opgravingen van de stad Delphi herinneren aan het rijke verleden van Griekenland. Met een bezoek aan deze bezienswaardigheid is het alsof je een stap terug doet in het verleden.

eten

Eten en drinken in Griekenland

In Griekenland is het genieten geblazen dankzij een overheerlijke keuken vol vlees, vis e groenten. Smul tijdens je rondreis door Griekenland bijvoorbeeld van een heerlijk stukje lamsvlees in combinatie met een feta-salade. Opvallend is wel dat de Grieken graag lauw eten. Hou er dan ook rekening mee dat het eten in restaurants niet heet geserveerd wordt. Bovendien openen de meeste Griekse restaurants pas rond 19.00 uur hun deuren. Zit je eenmaal heerlijk te tafelen, proost dan met het drankje ouzo op een geslaagde vakantie.

cultuur

Griekse cultuur

Griekenland is een land vol traditie. Zo vindt de bevolking religie en familie ontzettend belangrijk. Zo wordende meeste kinderen er nog steeds gedoopt en vernoemd naar hun grootouders. Tijdens een familieaangelegenheid wordt er altijd flink gefeest. Zo dansen de vrolijke Grieken maar al te graag de sirtaki. Ook sneuvelt er tijdens een huwelijk aardig wat servies. De Grieken gooien namelijk borden stuk om het bruidspaar geluk te wensen. Als toerist is het bijzonder leuk om deze Griekse tradities van dichtbij mee te maken.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...