Rondreis Kroatië

camera Bezoek o.a. de Plitvice Meren, Istrië en de eeuwenoude stad Pula.
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs Al vanaf € 269,-

Laat je betoveren tijdens een rondreis door Kroatië

De populariteit van Kroatië als vakantiebestemming is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Steeds meer vakantiegangers weten de prachtige steden en mooie regio’s als Dalmatië en Istrië te vinden. Bovendien is Kroatië een uitstekende bestemming voor een rondreis. Het gevarieerde landschap leent zich namelijk uitstekend voor een mooie tocht met de auto. Reis via prachtige steden bijvoorbeeld langs de uitgestrekte kust van ruim 6000 kilometer lang. Onderweg kom je schitterende baaien, sfeervolle dorpjes en bruisende steden tegen. De Plitvice Meren zijn bovendien adembenemend mooi. Misschien heb je behoefte aan zekerheid tijdens je vakantie. Met georganiseerde rondreis door Kroatië hoef je je nergens meer zorgen om te maken. Zo voert een speciaal georganiseerde reis je onder andere langs de havenstad Dubrovnik en het mooie eiland Krk.

Vergelijk alle rondreizen naar Kroatië


rondreis informatie

Waarom een rondreis Kroatië

  • Proef de heerlijke mediterraanse keuken van Kroatië
  • Ideaal voor een rondreis met de auto, om zo veel mogelijk te zien van Kroatië
  • Schitterende natuurlijk en indrukwekkende cultuur maken Kroatië tot een onvergetelijke ervaring.

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Kroatië

Kroatië heeft haar toenemende populariteit onder andere te danken aan de vele bezienswaardigheden en het natuurschoon. De Plitvice Meren zijn bijvoorbeeld een natuurwonder die je een keer gezien dient te hebben. Het is een gigantisch park met diverse groenblauwe meren, imposante watervallen en ruige rotsen. Eventueel is het mogelijk om een gedeelte van het water per boot te verkennen. Ook aan cultureel erfgoed heeft Kroatië geen gebrek. Bezoek in de eeuwenoude stad Pula bijvoorbeeld een schitterend amfitheater uit de Romeinse tijd.

eten

Eten en drinken in Kroatië

Kroatië is een buurland van Italië, waardoor de keuken veel Mediterraanse invloeden heeft. Zo is de bevolking er dol op vlees, vis en verse ingrediënten. Proef in de regio’s Istrië en Dalmatië bijvoorbeeld van heerlijk gegrilde vis, kreeft of mosselen. In de binnenlanden van Kroatië staat er juist veel wild op het menu. Geniet tijdens je rondreis door Kroatië bijvoorbeeld van een stuk gegrild vlees in combinatie met een wijntje. Deze is over het algemeen van zeer goede kwaliteit.

cultuur

Cultuur van Kroatië

Kroatië telt ongeveer 4.5 miljoen inwoners. Verreweg het grootste deel daarvan is Rooms-Katholiek. De bevolking is erg trots op haar zeer rijke en diverse cultuur. Dit komt onder andere door de lange geschiedenis van het land. De cultuur is er zowel beïnvloed door de Mediterraanse landen als door de Balkan. De Kroaten zijn dol op traditie en vieren dit graag tijdens speciale feestdagen. Zo worden de Dag van Onafhankelijkheid en de Nationale Feestdag goed gevierd.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...