Rondreis Lapland

camera Bezoek o.a. de hoofdstad Rovaniemi en de sfeervolle stad Inari met het prachtige UKK national park.
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs Al vanaf € 872,-

Geniet van rust en ruimte tijdens een rondreis door Lapland

Soms is het bijzonder leuk om rondreis bestemming te kiezen die minder voor de hand ligt. Alleen al het feit dat dit land vlakbij de Poolcirkel ligt maakt het bijzonder. Daarnaast is het erg bijzonder om kennis te maken met het traditionele volk Saami. Tijdens een rondreis door Lapland leer je alles over het gewoontes en gebruiken. Lapland is voor liefhebbers van actieve vakanties een geweldige plek. In dit bovenste gedeelte van Finland ligt er bijna namelijk altijd een deken van sneeuw. Zodoende kun je tijdens de rondreis allerlei activiteiten in de sneeuw ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan een onvergetelijke scootertocht in de witte wereld van Lapland. Bovendien overnacht je altijd heerlijk warm en comfortabel in een sfeervolle houten hut.

Vergelijk alle rondreis naar Lapland


rondreis informatie

Waarom een rondreis Lapland?

  • Een reis naar Lapland is uniek en echt voor de reiziger die van de gebaande paden af wil.
  • In het noorden van Lapland ligt bijna het gehele jaar door sneeuw, ideaal dus voor liefhebbers van een actieve vakantie.
  • Geniet van bijzondere gerechten als rendiervlees en heerlijk rivierkreeft.

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Lapland

Tijdens een rondreis door Lapland zijn er genoeg interessante bezienswaardigheden om te bezoeken. Laat de ruimte en stilte bijvoorbeeld even achter je in de Laplandse hoofdstad Rovaniemi. Bijzonder genoeg ervaar je hier het hele jaar door een gezellige kerstsfeer. Volgens verhalen woont in ‘Santa Claus Village’ namelijk de ‘kerstman’. Vervolgens zou je door kunnen reizen naar de sfeervolle stad Inari. In deze stad in het noorden staat onder bekend om het prachtige UKK Nationale Park, waar je prima kunt wandelen.

eten

Eten en drinken in Lapland

De keuken van Lapland heeft veel inspiratie gehaald uit de Finse. Niet verrassend, gezien de ligging. Na een dagje in de kou is het bijzonder fijn om lekker warm te eten. De bevolking van Lapland tovert dan ook graag flinke maaltijden op tafel, zoals rendierenvlees. Met name in de ijskoude wintermaanden is dit een bijzonder populair gerecht. In de zomermaanden kun je in Lapland ook smullen van diverse vissoorten. Vooral rivierkreeft is er bijzonder populair, in combinatie met een glas Finse wodka.

cultuur

Cultuur van Lapland

Een vakantie in Lapland betekent een kennismaking met een bijzondere cultuur. Al duizenden jaren woont er namelijk een traditionele bevolking die de Saami worden genoemd. In het verleden waren het jagers-verzamelaars. Tegenwoordig hebben ze hun eigen taal, en zelfs een erkend parlement. Er bestaan hele traditionele Saami die in een tent wonen, maar ook modernere met zelfs een gewone baan. De cultuur van Lapland is sterk beïnvloed door Scandinavië. Zo worden er net als de andere Scandinavische landen nog steeds kuddes met vee door het poolgebied gevoerd.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...