Rondreis Oostenrijk

camera Bezoek o.a. de Alphen, Salzburg de geboortestad van Mozart en Schlöss Schönbrunn
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs Al vanaf € 189,-

Laat je meeslepen door klassieke muziek tijdens een rondreis door Oostenrijk

Misschien heb je er altijd al van gedroomd om een rondreis door Oostenrijk te maken. Gelukkig is het niet moeilijk en duur om van deze fantasie werkelijkheid te maken. Bij diverse organisaties kun je namelijk een vakantie naar dit prachtige Centraal-Europese land boeken. De ligging bij de Alpen maakt het tot een unieke bestemming. Een tocht voert je langs sneeuwwitte landschappen, hoge bergen en charmante steden. Eens in de zoveel tijd verschijnen er in het landschap prachtige steden als Salzburg en Wenen. Het is slechts een kleine greep uit het gevarieerde aanbod aan rondreizen in Oostenrijk. Zowel een individuele rondreis als een groepsreis behoort tot de mogelijkheden. Laat je meeslepen door dit unieke land, en beleef er de tijd van je leven.

Vergelijk alle rondreizen naar Oostenrijk


rondreis informatie

Waarom een rondreis Oostenrijk

  • Oostenrijk is ideaal voor actieve en rustige vakanties. Voor ieder wat wils dus!
  • In bijna geen enkel land worden culturele uitingen als musea, kunst en theater zo belangrijk gevonden als in Oostenrijk.
  • De ligging bij de Alpen maakt het land al tot een bezienswaardigheid

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Oostenrijk

Haar ligging in de Alpen maakt Oostenrijk zelf tot een bezienswaardigheid. In het Alpengebied kun je prachtige rijtochten en wandelingen maken. Voor natuurliefhebbers en actieve toeristen is een rondreis door Oostenrijk dan ook een fantastische ervaring. Maar dit land heeft ook cultuurliefhebbers veel te bieden. Zo neemt de hoofdstad Wenen je dankzij gebouwen als Schloss Schönbrunn en de Stephansdom kathedraal mee terug naar het verleden. Schloss Schönbrunn telt maar liefst 1411 kamers, en vormde ooit het thuis van de legendarische keizerin Sissi.

eten

Eten en drinken in Oostenrijk

In Oostenrijk kun je elke dag smullen van lekkere broodjes. De inwoners zijn er namelijk dol op de bekende kaiserbroodjes. Zowel tijdens het ontbijt of lunch beleggen ze de broodjes met kaas of worst, of besmeren het met zoet beleg als honing en jam. ’s Avonds kun je heerlijk lang tafelen. De Oostenrijkers eten namelijk vaak in drie gangen, dus van een voorgerecht tot een nagerecht. Op het menu staat vaak een lekkere goulashsoep gevuld met aardappels, hacheevlees en tomatenpuree.

cultuur

Cultuur in Oostenrijk

In bijna geen enkel land worden culturele uitingen als musea, kunst en theater zo belangrijk gevonden als in Oostenrijk. In grote steden als Wenen, Graz en Salzburg kun je bijna altijd een voorstelling, tentoonstelling of galerij bezoeken. Zo bevinden zich in Wenen diverse klassieke muziekinstituten, zoals het Konzerthaus en het Vienna Phillharmonic. De Oostenrijkers zijn dan ook bijzonder trots op hun affiniteit voor muziek en cultuur. In het verleden hebben legendarische muzikanten als Hayden, Mozart en Schubert Wenen met een bezoek vereerd.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...