Rondreis Portugal

camera Bezoek o.a. Lissabon, Porto en sprookjesachtige dorpjes als Sintra.
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs Al vanaf € 349,-

Een rondreis door Portugal maakt veel indruk

Een rondreis door Portugal maakt ongetwijfeld veel indruk. Dankzij de prachtige kustlijn, schilderachtige dorpjes en mooie bezienswaardigheden heeft het land ontzettend veel te bieden. Ook bruisende steden als Lissabon, Porto en Faro zijn absoluut een bezoekje waard. Tijdens een rondreis is het mogelijk om alle mooie plekken en bezienswaardigheden van Portugal in een paar weken te ontdekken. Bovendien hou je de touwtjes in eigen handen. Met een huurauto het land doorrijden geeft namelijk ontzettend veel vrijheid. Elke dag kun je zelf beslissen waar in welk tempo er gereden wordt. Daarnaast is het mogelijk om een groepsreis te boeken. In dat geval volgt je rondreis een vast programma. Het is bijzonder leuk om al je ervaringen te kunnen delen met andere vakantiegangers.

Vergelijk alle rondreizen naar Portugal


rondreis informatie

Waarom een rondreis Portugal?

  • Ontdek de schitterende stad Lissabon en de kleurrijke botanische tuinen op Madeira.
  • Je kunt kiezen uit bus rondreizen, individuele rondreizen, groepsrondreizen en fly drives. Kortom: Genoeg keuze!
  • Portugal is natuurlijk genieten van de beste Port die je kunt krijgen!

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Portugal

Liefhebbers van geschiedenis, cultuur en natuurschoon zijn in Portugal op de juiste plek. Het aantal interessante bezienswaardigheden in het land is talrijk. Geniet in de drukke hoofdstad Lissabon bijvoorbeeld van de stilte en schoonheid van het klooster Mosteiro dos Jéronimos in de wijk Bélem. Of laat je meeslepen door het sprookjesachtige dorpje Sintra, even buiten Lissabon. Of misschien ben je dol op planten en bloemen. In dat geval zijn de kleurrijke botanische tuinen op het schitterende eiland Madeira een echte aanrader.

eten

Eten en drinken in Portugal

Tijdens een rondreis door Portugal kun je genieten van een smaakvolle keuken. De lokale bevolking bereidt namelijk met liefde allerlei vlees- en visgerechten. De maaltijden in Portugal bestaan doorgaans uit een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Wat betreft het voorgerecht staat er meestal soep op het menu. Als hoofdgerecht smullen de Portugezen van vlees of vis, waarbij gezouten kabeljauw (bacalhau) en sardientjes ontzettend populair zijn. Om de lekkere maaltijd compleet te maken drinken de Portugezen er vaak een Porto-wijntje bij.

cultuur

Cultuur in Portugal

Portugezen zijn dol op het goede leven. Zo is de lokale bevolking dol op eten en muziek. Tijdens je maaltijd in een restaurant wordt er vaak traditionele Portugese volksmuziek gespeeld, die ‘fado’ wordt genoemd. Dit levenslied klinkt een beetje melancholisch en verdrietig. Toch zijn er ook heus wel vrolijke Fado-liedjes. Naast muziek en eten speelt religie een belangrijke rol in Portugal. Bijna 97 procent van de bevolking is er Rooms-Katholiek. Zodoende zijn er in het land veel kerken en christelijke monumenten te vinden.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...