Rondreis Rusland

camera Bezoek o.a. het Rode Plein en het Kremlin in Moskou, ook de Sofia Kathedraal uit 1050 mag je zeker niet overslaan.
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs Al vanaf € 589,-

Geniet van vele hoogtepunten tijdens een rondreis door Rusland

Met een rondreis door Rusland kies je voor een tocht door een van de grootste landen ter wereld. De uitgestrektheid biedt zeer veel mogelijkheden voor een mooie rondreis. Voor het boeken van deze bijzondere vakantie kun je terecht bij diverse reisorganisaties. Zij bieden bijvoorbeeld een tocht van 14 dagen aan langs alle hoogtepunten van Rusland. Daarbij staan onder andere de indrukwekkende steden Moskou en St. Petersburg op het programma. Of ervaar in 8 dagen de bijzondere sfeer van kleine dorpjes midden in het Russische sneeuwlandschap. Zo is het bijvoorbeeld erg interessant om het dorpje Kudama aan het Onegameer te bezoeken. Het voordeel van een rondreis is dat je de verschillende facetten van de Russische cultuur goed leert kennen.

Vergelijk alle rondreizen naar Rusland


rondreis informatie

Waarom een rondreis Rusland?

  • Rusland is een van de grootste landen in de wereld, dit biedt enorm veel mogelijkheden voor een schitterende rondreis.
  • Tijdens een rondreis van 14 dagen kun je al de meeste hoogtepunten van het land bezoeken.
  • De Russen zijn over het algemeen een gastvrij volk, als gast ben je welkom om de verschillende gerechten uit de Russische keuken te proberen.

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Rusland

Vergeet tijdens een rondreis door Rusland vooral niet om alle bezienswaardigheden op de eeuwige plaat vast te leggen. Zo maken het Rode Plein en het Kremlin in de Russische hoofdstad Moskou ongetwijfeld veel indruk. Ooit vormde deze plek het hart van de Sovjet-Unie. Vervolg je reis door bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan het dorp Novgorod, waar zich de Sofia-kathedraal uit 1050 bevindt. Dit is het oudste bouwwerk van Rusland. Geniet tenslotte van het museum De Hermitage in de prachtige stad Sint Petersburg.

eten

Eten en drinken in Rusland

Door de koude temperaturen eet de Russische bevolking graag een stevige warme maaltijd. Zo beginnen de Russen hun dag graag met speciale pannenkoeken, die ‘bliny’ of ‘oladji’ worden genoemd. Deze worden vaak gevuld met zoetigheden of zure room. Ook tijdens de lunch en het avondeten staat er stevige kost op het menu. Proef tijdens je reis bijvoorbeeld eens van bietensoep en koolsoep, respectievelijk ‘borsjtsj’ en ‘sjtsji’ genoemd. De Russen drinken er doorgaans een kop thee of ‘kvas’ bij, een licht gegiste brooddrank.

cultuur

De Russische cultuur

De Russen staan over het algemeen bekend als gastvrije mensen. Als gast ben je van harte welkom om te verschillende gerechten uit de Russische keuken uit te proberen. De tafelmanieren van de Russen zijn iets anders. Door de overvloed aan wodka wordt het al gauw een dolle bol. Het is zelfs een traditie om glaasjes met wodka in een keer achterover te gooien. Daarnaast staan de Russen bekend als erg openhartig. Ook wanneer ze iemand niet goed kennen vertellen ze allerlei persoonlijke verhalen en details.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...