Rondreis Slovenië

camera Bezoek o.a. de grotten van Postojna, het Meer van Bled. Ideaal voor een autovakantie.
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs Al vanaf € 279,-

Een rondreis door Slovenië betekent plezier voor elke vakantieganger

Slovenië is een prachtig land om met een rondreis te ontdekken. In dit land in Midden-Europa beleeft elk soort vakantieganger veel plezier. De prachtige natuur is bijvoorbeeld uiterst geschikt voor mooie autoritten en wandelingen. In een van de vele meren of rivieren kun je bovendien uitstekend watersporten beoefenen. Of geniet in plaats daarvan met het hele gezin van een mooie dag in bruisende steden als Ljubljana en Maribor. Tijdens een rondreis van ongeveer 2 weken leer je Slovenië goed kennen. Het is namelijk mogelijk om van oost naar west te reizen. Ondertussen geniet je elke nacht van een comfortabel verblijf in fraaie hotels. Zo sta je elke dag weer fris en fruitig op, klaar voor je onvergetelijke rondreis door Slovenië.

Vergelijk alle rondreizen naar Slovenië


rondreis informatie

Waarom een rondreis Slovenië

  • Prachtige natuur voor de mooiste autoritten en wandelingen
  • In 2 weken vakantie kun je heel Slovenië al ontdekken, ideaal dus voor een zomervakantie.
  • Zowel natuurlijk- als cultuurliefhebbers kunnen in Slovenië genieten van de mooiste plekjes.

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Slovenië

Slovenië is een zeer veelzijdig land. Je vindt er zowel natuurschoon als cultuur en geschiedenis. Zo zijn de grotten van Postojna een bijzonder stukje Sloveens natuur. Ze vormen onderdeel van een gigantisch grottendeel van maar liefst 20570 vierkante kilometer. Hou er wel rekening mee dat de wachtrijen voor deze indrukwekkende bezienswaardigheid bijzonder lang zijn. Een andere populaire bezienswaardigheid is het fotogenieke Meer van Bled. Bijzonder genoeg ligt er midden in het meer een eilandje met een 17e eeuwse gotische kerk.

eten

Eten en drinken in Slovenië

De Sloveense keuken is sterk beïnvloed door omringende landen. Zo eet de bevolking er net als in Oostenrijk graag een vlees. Een maaltijd in Slovenië is dan ook vaak stevige kost. Smul er bijvoorbeeld van een Wiener Schnitzel, met een sprankelende Zlata Radgonska Penina-wijntje erbij. Dit is de nationale drank van Slovenië. Of geniet tijdens je rondreis door Kroatië van een traditioneel gerecht genaamd ‘Prsut Meso’. Dit is smakelijke dungesneden ham die je bijvoorbeeld prima kunt combineren met het smaakvolle Sloveense tarwebrood.

cultuur

Sloveense cultuur

In de Sloveense cultuur wordt hard werken erg belangrijk gevonden. De bevolking is er over het algemeen dan ook vriendelijk, maar vrij serieus en eerlijk. Opvallend is dat de meeste inwoners er vrij weinig kinderen hebben. Het gemiddelde gezin heeft slechts een kind. De families maken het echter altijd heel gezellig met elkaar door muziek te spelen. Muziek speelt dan ook een belangrijke rol in Slovenië. Zo kun je in het hele land regelmatig concerten en muziekfestivals bezoeken.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...