Rondreis Tsjechië

camera Bezoek o.a. de prachtige natuurgebieden Reuzengebergte en Moravië en steden als Praag en Hradec Králové
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs Al vanaf € 159,-

Een rondreis door Tsjechië combineert cultuur, natuur en geschiedenis

Er zijn vele redenen te bedenken voor een rondreis door Tsjechië. Het is namelijk een prachtig Oost-Europees land vol culturele bezienswaardigheden en natuurschoon. Een rondreis is bovendien de ideale manier om het land goed te leren kennen. Met de auto kom je immers op plekken die je normaliter niet ontdekt. Tijdens de rondreis zul je ontdekken dat Tsjechië een zeer gevarieerde bestemming is. Bovendien zorgt de uitstekende Tsjechische infrastructuur ervoor dat je lekker door kunt rijden. Prachtige natuurgebieden als het Reuzengebergte en Moravië wisselen zich af met de rijke cultuur en geschiedenis van de Tsjechische hoofdstad Praag. Of bezoek de stad Hradec Králové, waar je kunt slenteren door een historisch centrum. Pak tenslotte een terrasje, en proef van de ongedwongen Tsjechische sfeer.

Vergelijk alle rondreizen naar Tsjechië


rondreis informatie

Waarom een rondreis Tsjechië

  • De uitstekende infrastructuur maakt Tsjechië tot een ideaal land voor een autovakantie
  • Schitterende natuurgebieden en indrukwekkende steden wisselen elkaar af
  • In Tsjechië liggen de prijzen veel lager dan bij ons. Lekker goedkoop genieten dus!

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Tsjechië

Jaarlijks genieten duizenden toeristen van de prachtige kastelen en burchten die het Tsjechische landschap sieren. Geschiedenisliefhebbers kunnen dan ook hun geluk niet op met indrukwekkende kastelen als de Praagse Burcht en het Karlstein Kasteel in de stad Karlštejn, 20 kilometer ten westen van Praag. De Tsjechische hoofdstad is wat betreft bezienswaardigheden een echt pareltje. Wandel er bijvoorbeeld over de 600 jaar oude Karelsbrug, gebouwd met schitterende Gotische sierelementen. In de avond zorgt de verlichte brug voor een sfeervol plaatje.

eten

Eten en drinken in Tsjechië

De Tsjechische keuken is bijzonder populair omdat het lekker en goedkoop is. Voor een stevige maaltijd betaal je vaak maar een paar euro. Op het menu staan vaak vlees- en visgerechten in combinatie met gebakken aardappelen, rijst en ‘knedlíky’, oftewel knoedels. Hou er wel rekening mee dat groentes meestal niet bij de maaltijd horen. Proef in een Tsjechisch restaurant bijvoorbeeld van een populair vleesgerecht als schnitzel of goulash. Bier, frisdrank en wijn kun je er voor een paar euro bijbestellen.

cultuur

Cultuur van Tsjechië

Voor je rondreis door Tsjechië is het handig om je te verdiepen in de cultuur van het land. Op die manier kun je rekening houden met een aantal gewoontes. Zo is het in een restaurant gebruikelijk om een proost uit te brengen, maar daarbij is het belangrijk om de persoon tegenover je goed aan te kijken. Dit niet doen wordt als onbeleefd beschouwd. Daarnaast is het een teken van respect wanneer je bij het bezoek aan een Tsjechische familie je schoenen uitrekt.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...