Rondreis Zweden

camera Bezoek o.a. Padjelanta Nationaal Park, de hoofdstad Stockholm en het Koninklijk paleis
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs Al vanaf € 166,-

Tochten door de wildernis met een rondreis door Zweden

Een rondreis door Zweden is genieten geblazen voor iedere vakantieganger. Je maakt namelijk een prachtige tocht door de wildernis. Vanuit de auto heb je een prachtig uitzicht over kabbelende rivieren, enorme bossen en hoge bergen. Wie weet kom je onderweg wel een paar elanden tegen. Een rondreis geeft je enorm veel vrijheid. Je kunt immers op eigen tempo door het Zweedse landschap rijden. Bovendien bieden ook de steden plezier voor tien. Bewonder in de hoofdstad Stockholm bijvoorbeeld mooie bezienswaardigheden als het Koninklijk Paleis en het stadhuis. Per jaar trekken deze duizenden bezoekers. Even buiten Stockholm vind je voor kinderen het geweldige pretpark Gröna Lund. Ook de schilderachtige steden Mälmo en Göteburg mag je tijdens een rondreis eigenlijk niet overslaan.

rondreis informatie

Waarom een rondreis Zweden

  • In Zweden kun je met je camper overal overnachten. De kans om echt in de wildernis de nacht door te brengen.
  • Veel hoogtepunten zijn perfect bereikbaar met de auto. Je hoeft dus niks te missen!
  • Het ongerepte landschap van Zweden, behoort tot de mooiste van Europa.

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden Zweden

Zweden heeft schitterende steden en een fabelachtig landschap. Met een rondreis Zweden kies je voor vakantie in de wildernis. Een aanrader is bijvoorbeeld het Padjelanta Nationaal Park. In dit grote natuurgebied vind je in het noordwestelijk deel zelfs gletsjers. Je zou het natuurschoon af kunnen wisselen met een bezoek aan Stockholm. Geniet in de Zweedse hoofdstad bijvoorbeeld van de grachtengordel Gamla Stan. Hier vind je onder andere het rijkelijk versierde Koninklijk Paleis, maar ook prachtige grachtenpanden, oude steegjes en de indrukwekkende Storkyrkan kathedraal.

eten

Eten en drinken in Zweden

Als liefhebber van vlees- en visgerechten is deelname aan een rondreis door Zweden een zeer goed idee. Zo zijn ree en eland bijzonder populair in het land, terwijl haring en zalm het meeste worden gegeten als vis. In augustus organiseren de Zweden bovendien altijd van een speciaal eetfeest waarin wordt gesmuld van rivierkreeft. Wat betreft drinken zijn de Zweden echte koffieliefhebbers. Als je een kop koffie besteld in een restaurant mag je het vaak zelfs nog een keer gratis laten navullen.

cultuur

Cultuur van Zweden

De wisseling van de seizoenen speelt een belangrijke rol in de Zweedse cultuur. Veel traditionele feesten zijn er namelijk op gebaseerd. Zo is de ‘Walpurgisnacht’ wereldberoemd. Hierbij viert de bevolking de terugkeer van de lente door overal in het land vuren aan te steken. Ook het muzikale midzomernachtfeest is bijzonder leuk om mee te maken tijdens je vakantie in Zweden. De Zweden zijn over het algemeen vriendelijke mensen, hoewel ze aan het begin een beetje gereserveerd over kunnen komen.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...