Rondreis Nieuw-Zeeland

camera Bezoek o.a. Bay of Islands en Pancake Rocks
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs al vanaf € 999,-

Nieuw Zeeland is een schitterend land met adembenemende natuur, een droom voor iedere reisliefhebber!

Ontdekkingsreiziger Abel Tasman was een van de eerste Europeanen die Nieuw-Zeeland ontdekte. Hij verkeerde toen nog in de veronderstelling dat hij bijna bij Zuid-Amerika was aangekomen en noemde het land ‘Stateland’. Nederlandse zeevaarders veranderden deze naam in 1643 in ‘Nova Zeelandia’. Jaren later schitterde het overweldigende landschap van Nieuw-Zeeland in de populaire filmreeks Lord of the Rings: machtige stomende vulkanen, sprookjesachtig groene berglanden en een woeste, rotsachtige kust. Zowel het Noorder- als het Zuidereiland zijn magisch mooi en het land wordt door verschillende reizigers gekenmerkt als mooiste land ter wereld: een absoluut sprookjesachtige bestemming voor een rondreis.

Vergelijk alle rondreizen naar Nieuw Zeeland


rondreis informatie

Waarom rondreizen naar Nieuw-Zeeland

  • Bezoek de fjord Milford Sound in het Fiordland National Park. Een schitterend natuurwonder!
  • In het Nationaal Park Tongariro vind je schitterende natuur met drie actieve vulkanen.
  • De set van de film de Hobbit is te vinden in Nieuw-Zeeland, krijg een tour door het Hobbit dorp!

Wat te doen in Nieuw-Zeeland?

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

De belangrijkste bezienswaardigheid van Nieuw-Zeeland is de machtige natuur met vulkanen, enorme bergen en tegelijkertijd lieflijke weidelandschappen. Het land heeft verschillende Nationale Parken, maar ook oorspronkelijke leefgebieden Maori en onbewoonde eilanden. Nationaal Park Tongariro staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is zeker de moeite van het bezoeken waard tijdens een rondreis Nieuw-Zeeland.

eten

Eten en drinken

Hoewel veel eten en drinken ons niet onbekend voorkomt, heeft ook Nieuw-Zeeland een aantal typische specialiteiten. Door de lange kust van het land worden er veel vis en zeevruchten gegeten. Daarnaast produceert het land veel verschillende soorten groenten en fruit. Een groot deel van de keuken is geïnspireerd op het Engelse kookboek: hartige taarten, sandwiches en Fish en chips zijn onverminderd populair. Daarnaast produceert Nieuw-Zeeland de beste witte wijnen en heerlijk mals lamsvlees.

cultuur

Cultuur

De Maori, de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland noemden het land Aotearoa, het land van de lange witte wolk. De cultuur van deze oorspronkelijke bewoners speelt nog steeds een belangrijk rol in het dagelijks leven van een bepaald deel van de bevolking. Een ander deel van de bevolking is voornamelijk Westers georiënteerd, sport is hun grootste religie. Tijdens rugbywedstrijden voeren de spelers de Haka uit, een ceremoniële dans uit de Maori-cultuur.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...