The Everglades in… Miami!

The Everglades in… Miami!

Amerika, het land van groot, groter, grootst. Zo denkt mijn kont er ook over na week 1! En eigenlijk is het de bedoeling dat die nog een beetje strak blijft, anders durf ik me niet te vertonen op South Beach. Tijd voor een beetje actie vandaag!

Het mooiste natuurgebied in Miami zijn de Everglades

De Everglades worden ook wel ‘de rivier van gras’ genoemd. Het moment we dat bij de Everglades aankomen snap ik waarom: je ziet helemaal geen water! Voor me ligt een soort grasveld met her en der wat plukjes hogere struiken. ‘Gaan we daarin varen?’ vraag ik dan ook verbaasd. ‘Certainly m’am!’ is het antwoord van de gids die met ons meegaat.

Ze gebruiken daarvoor een speciale boot, de airboat

Zo’n boot heeft geen schroef, maar een platte bodem en word aangedreven door een propeller. Je vliegt als het ware over het water, daarom heeft deze boot geen last van de grassige ondergrond in de Everglades. Na een wandeltochtje gaan we aan boord van zo’n airboat. We gaan op jacht naar slangen en krokodillen… Brrrr… Ik hou alles binnen boord!

Wow, ik vlieg!

Heb je enig idee hoe snel zo’n boot gaat? Ik krijg een soort achtbaangevoel in mijn buik en onderdruk nog net een ieeeeee! We zoeven over het grassige water, hier en daar vliegt verstoord vogel op.

Plotseling mindert de gids vaart: ‘Alligators at your left.’ Ik doe heel stoer, maar stiekem vind ik het best eng. Een krokodil met jongen, zijn die niet hartstikke gevaarlijk? Maar op het moment dat ik daadwerkelijk zo’n dier in het water zie liggen vergeet ik even mijn angst. Een echte krokodil! Gewoon hier naast mijn boot!

Om de krokodillen niet teveel te storen varen we weer verder

Ditmaal leggen we de boot aan en gaan het land op om te kijken of we een bepaalde wilde vogel zien. ‘Watch out, there could be snakes in the water’, waarschuwt onze gids terloops. Ik geloof niet dat ik mijn vriend ooit zo verschrikt heb zien opkijken! Hij verzet geen stap meer. Met een bleek koppie tijgert hij zo vlug als hij kan terug naar de boot. Ook ik vind slangen in het water een wat groot avontuur, maar ben al op de kant. De vogel laat zich helaas niet zien.

We kunnen ook nog de krokodillenfarm bezoeken

Daar kun je allemaal kleine krokodilletjes bekijken en je mag er zelfs eentje vasthouden als je dat wilt! Dat lijkt ons supergaaf, dus vliegen we met onze airboat naar de krokodillenfarm verderop. Wat mij betreft varen we nog uren over het water. De snelheid, de wind, het water, het geluid van vogels en de natuur: het geeft een gevoel van vrijheid! Even weg van de prikkels van de stad en alle westerse dynamiek. Op de Everglades ben je vrij!

Bijt zo’n krokodil niet?

Vraag ik voorzichtig als ik een baby mag vasthouden. Zijn huidje voelt koel en glad. Ik kijk in zijn intrigerende ogen en merk dat ik het toch wel erg spannend vind. Ze doen niks, verzekert de gids me.

Wat een dag: snelheid, natuur, wildlife en krokodillen! Morgen maar weer even bijkomen op het strand 😉

Wat je nog niet wist over The Everglades in Miami:

Op het water zijn veel vliegjes, muggen en andere beestjes. Zorg dat je een zonnebril op hebt en smeer je goed in met DEET, anders zit je onder de bulten als je de boot af komt.

Mooiste rondreizen


Tips, inspiratie & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...