Rondreis Peru

-
camera Bezoek o.a. Machu Pichu, Chan Chan & Nationale Parken
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs al vanaf € 999,-

Peru is al duizenden jaren bewoond, maar er is nog steeds weinig meer bekend over de oorspronkelijke bewoners van dit Zuid-Amerikaanse land dan de immense koninkrijken die in ruïnes voor ons achtergebleven zijn. Ooit moeten hier machtig rijke volkeren geleefd hebben. Inmiddels is Peru het op twee na grootste land in Zuid-Amerika. De enorme variatie aan landschappen, van de hoge Andes, het laagland van de Amazone en de Peruaanse kust, tot kleurrijke klederdracht van de indianen en de eeuwenoude culturen, maken van een rondreis Peru een indrukwekkende ervaring. Behalve het mysterieuze Machu Pichu heeft Peru naast natte regenwouden ook de droogste woestijn ter wereld, een land van bijzondere tegenstellingen.

Vergelijk alle rondreizen naar Peru


rondreis informatie

Wat te doen in Peru?

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Peru heeft verschillende bijzondere Nationale Parken die je tijdens een rondreis Peru aan kunt doen. Van Noord naar Zuid, elk park heeft zijn eigen bijzondere landschap. Cuzco was de vroegere hoofdstad van de Inca’s, hier in de buurt zijn verschillende heilige plaatsen. De ruïnestad Chan Chan staat op UNESCO’s werelderfgoedlijst als bedreigd erfgoed. Wereldberoemd is natuurlijk Machu Pichu. Doordat de Spanjaarden deze stad nooit gevonden hebben is deze nog voor een groot deel intact. Het is een flinke klim, maar het uitzicht is een bezoek meer dan waard.

eten

Eten en drinken

De Peruaanse keuken kent een flink aantal typische gerechten met een enorme diversiteit aan smaken. Aan de kust wordt veel vis gegeten, Civeche is dan ook een bekend gerecht. Hierbij wordt rauwe vis gemarineerd met limoen waardoor het gaart in het zuur. Meer in het binnenland eet men veel gestoofd vlees. Door het gebruik van de Ayumi-peper kunnen sommige gerechten flink pittig zijn. Bij deze gerechten drinken de Peruanen de zure cocktail Pisco Sour of een sterke drank gemaakt van druiven.

cultuur

Cultuur

De Spanjaarden introduceerden zowel het Spaans als het Katholicisme in Peru. Op het platteland spreken veel mensen echter nog hun oorspronkelijke taal. Ook bestaan er nog veel gebruiken en godsdiensten van voor de Spaanse overheersing. Veel feestdagen zijn inmiddels een mix van oorspronkelijke feestdagen volgens de Inca-kalender gebaseerd op de cyclus van de zon en Katholieke feestdagen, dit resulteert in een uitgebreide feestkalender. De oorsprong is door de mix vaak niet meer te ontdekken, maar de feesten worden door iedereen hartstochtelijk gevierd.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...