Rondreis India

camera Bezoek o.a. Forten, Paleizen & Tempels
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs Al vanaf €949,-

Een kleurrijk land met de wereldberoemde hoofdstad New Delhi en uiteraard de Taj Mahal!

Sprookjesachtige paleizen, duizenden kleuren en geuren en ontelbaar veel badende pelgrims in de heilige Ganges. Het Hindoeïstische India is de achtergrond van veel sprookjes en spreekt velen tot de verbeelding. Tijdens een rondreis India dompel je je onder in deze kleurrijke wereld vol fascinerende gebruiken, bijzondere mensen en een enorme natuurpracht. India heeft na China het grootste bevolkingsaantal ter wereld. De stedelijke gebieden zijn daardoor erg dichtbevolkt. Buiten de steden, zoals in de Ganges- en de Punjabvlakte vind je uitgestrekte natuur.

Vergelijk alle rondreizen naar India


rondreis informatie

Waarom rondreizen naar India?

  • Bezoek het wereldberoemde mausoleum de Taj Mahal!
  • Hoofdstad New Delhli is een hectisch en drukke metropool boordevol bezienswaardigheden die je gezien moet hebben!
  • Maak kennis met de vele variatie in de keuken van India
  • De kleurrijke stad Jaipur(ook wel de roze stad van India genoemd)  moet je gezien hebben. Met de grote hoeveelheid roze woningen en paleizen zul je een bezoek aan Jaipur niet snel vergeten.

Wat te doen in India?

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

De vele forten, paleizen, tempels en kloosters die India rijk is, vormen de voornaamste bezienswaardigheden van het land. Sprookjesachtig is de Taj Mahal, wie op de foto gaat met dit uit liefde gebouwde witte Mausoleum vindt zelf eeuwige liefde. De Darjeelingspoorweg en het Mahabodhi-complex staan inmiddels op de Werelderfgoed lijst van UNESCO. In de hoofdstad New Delhi is vooral het Brits-koloniale uiterlijk interessant. Natuurliefhebbers bezoeken de regio van de vruchtbare Ganges en het adembenemende Himalaya gebergte voor een echte India-ervaring.

cultuur

Cultuur

India heeft maar liefst 16 officieel erkende talen. Een groot deel van de bevolking spreekt Engels, ook omdat mensen uit verschillende delen in het land elkaar anders niet kunnen verstaan. In India leven Hindoes, Boeddhisten, Christenen en aanhangers van de Islam naast elkaar. Door alle verschillende goden die er in India aanbeden worden is er bijna elke dag wel een heilig feest of festival om een god te eren. Bijzondere culturele feesten zijn bijvoorbeeld het Offerfeest, de geboorte van de Profeet en de verjaardag van Mahatma Gandhi.

eten

Eten en drinken

De Indiase keuken is erg rijk van kleur, geur en smaak. Verschillende verse kruiden worden tot de meest heerlijke pasta’s gemalen om vervolgens te verwerken tot een geurende Curry, Tandoori, Tikka of Kofta. Indiërs gebruiken vaak rijst of roti – plat vers brood – om hun Curry’s op te eten. Een warme Chai, thee met met melk en suiker is een goede manier om op te warmen. Met een ijskoude Lassi, een yoghurtdrank met suiker en fruit, fris je lekker op.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...