Rondreis Nepal

camera Bezoek o.a. het Himalayagebergte en de stad Kathmandu
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs Al vanaf €949,-

Een bergachtig landschap met adembenemende natuur en schitterende tempels in Nepal!

Het machtige en onvoorspelbare Himalayagebergte spreekt haast iedereen tot de verbeelding. De geschiedenis van het land gaat terug tot voor de Christelijke jaartelling. Tijdens een rondreis Nepal zal je de geheimen van dit hoogste gebergte ter wereld van dichtbij proberen te ontrafelen. Nepal ligt in het Himalayagebergte tussen India en Tibet en is vooral bekend als de geboorteplaats van Boeddha. Het grootste gedeelte van Nepal is bergachtig. Acht van de tien hoogste bergen ter wereld liggen in Nepal. Dit betekent dat een rondreis Nepal vooral om het imposante natuurschoon draait.

Vergelijk alle rondreizen naar Nepal


rondreis informatie

Waarom een rondreis naar Nepal?

  • De Himalaya ligt grotendeels in Nepal, het is dan ook de moeite waard om één van de bergen te beklimmen. Geniet van indrukwekkende uitzichten op de bergtoppen!
  • Maak een wandeling door de jungle en maak kennis met de vele diersoorten
  • Geniet ook van de cultuur van Nepal, vriendelijke mensen en adembenemende tempels.

Wat te doen in Nepal?

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Naast het ‘Dak van de Wereld’, het Himalayagebergte, kent Nepal nog verschillende andere gebergtes die geschikt zijn voor meerdaagse wandeltochten, zoals het Anapurnagebergte. Ook in de stad Kathmandu en de gelijknamige vallei bevinden zich veel bezienswaardigheden. Zes van de monumenten in de stad staan zelfs op de werelderfgoedlijst zoals de antieke Bouddhanath, de grootste stoepa van Nepal. Het voormalige paleis van de Nepalese koninklijke familie is tegenwoordig een veel bezocht museum.

eten

Eten en drinken

De keuken van Nepal is culinair beïnvloed door buurlanden India en China. Door de overwegend hindoeïstische bewoners wordt er geen rundvlees gegeten. Eventueel wordt dit vervangen door buffelvlees. Dal Bhat is het voedsel voor de gewone man in Nepal. Dal Bhat betekent linzen en rijst. Dit eenvoudige gerecht komt echter in een keur aan smaken. Daarnaast zijn linzen erg voedzaam en goedkoop. Voor het eten wassen Nepalezen hun handen en gezicht. Ze eten zittend op de grond uit een metalen bord en altijd met de rechterhand.

cultuur

Cultuur

De meerderheid van de Nepalese bevolking is Hindoe, maar ook het Boeddhisme is een veel aangehangen godsdienst in Nepal. Naast honderden andere lokale dialecten, spreekt bijna de helft van de inwoners van Nepal Nepalees als officiële taal. Veel Nepalezen zijn echter ongeletterd. Tot 2008 was Nepal een koninkrijk. Inmiddels wordt het land geregeerd met een president als staatshoofd. Het cultuurtoerisme is een van de belangrijkste inkomstenbronnen van het land. De grote aardbeving van 2015 heeft veel cultuurschatten vernietigd en er wordt hard gewerkt aan de wederopbouw.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...