Rondreis Thailand

camera Bezoek o.a. Bangkok, Wat Phra Kaew en Wat Arun
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs al vanaf € 799,-

Bezoek het veelzijdige Thailand, met nationale parken, frisgroene rijstvelden, tempels en hoofdstad Bangkok

Thailand, het land van de eeuwige glimlach. De frisgroene rijstvelden in het Noorden, het eeuwenoude koninkrijk Ayutthaya in het midden van het land. Bruisend Bangkok met zijn chaotische foodmarkets en mystieke tempels en de tropische eilanden vol wuivende palmen. Thailand is niet voor niets reizigerslieveling nummer een.  Speciaal voor cultuurliefhebbers is een rondreis Thailand perfect. Nergens leer je meer over oude rijken terwijl je je vergaapt aan goud glanzende tempels en geniet je van de rust terwijl kleine groepjes monniken je nieuwsgierig aanstaren. Ook als je behoefte hebt om te luieren dan wordt je in Thailand op je wenken bediend. Onder het genot van heerlijk vers fruit of een goede cocktail zie je op de eilanden de mooiste zonsondergangen.

Vergelijk alle rondreizen naar Thailand


rondreis informatie

Waarom een rondreis naar Thailand?

  • Bezoek de Thaise hoofdstad Bangkok. Deze stad is met bezienswaardigheden als Wat Arun, het Koninklijk Paleis en Lumphini Park absoluut de moeite waard!
  • Thailand is een land met een heerlijke keuken. Laat je verrassen door de diversiteit aan gerechten! Wist je bijvoorbeeld dat insecten worden gegeten in Thailand? Maar maak je geen zorgen, in de normale gerechten zul je deze niet zomaar aantreffen. Insecten zijn namelijk een echte delicatesse.
  • Maak een keuze uit individuele rondreizen en groepsrondreizen van de aanbieders op deze pagina

Wat te doen in Thailand?

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Thailand

Naast de wereldberoemde bezienswaardigheden vindt je op elke hoek van de straat de mooiste tempels. Misschien is dat wel de grootste verrassing van Thailand, schoonheid schuilt overal. De ruïnes van oude hoofdstad Ayutthaya zijn absoluut een stop waard tijdens een rondreis Thailand. Net als de Noordelijke stad Chiang Mai en de schitterende tropische eilanden in het Zuiden. In de drukte van Bangkok schuilen de mooiste tempelcomplexen. Het Paleis van de Koning en de Gouden Boeddha zijn niet te missen als je in de hoofdstad bent.

eten

De Thaise Keuken

De Thaise keuken is licht verteerbaar, geurig en overal vers verkrijgbaar. Eten is een nationale hobby in Thailand. Op elke straathoek zal je tijdens je rondreis Thailand eetstalletjes en kraampjes vinden waar de Thai hun verse waar bereiden en voor nog geen schijntje verkopen. Schrik niet van bijzondere ingrediënten als sprinkhanen en torretjes, maar over het algemeen zal je kunnen genieten van vers schoongemaakt fruit, met zorg klaargemaakte gerechten en eventueel een Thais Chang of Singha-biertje op zijn tijd.

cultuur

De Thaise cultuur

De Thai hebben een zeer rijke cultuur. Het boeddhisme loopt als een rode draad door het Thaise leven. Eeuwenoude Boeddhistische tempels worden nog steeds regelmatig bezocht en bijna elke familie heeft wel een zoon in het klooster. Thailand is een koninkrijk. Ruim 90% van de inwoners van Thailand spreken Thai. Koning Rama IX, of Bumibol, is zeer geliefd en speelt een belangrijke rol in het leven van de Thai. Op het beledigen van de koning staat een jarenlange gevangenisstraf.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...