Rondreis Vietnam

camera Bezoek o.a. Mu Chang Hai, Halong Bay en Hanoi
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs al vanaf € 749,-

Magische rijstvelden, ongerepte natuur en steden als Hanoi en Hue.. allemaal tijdens een rondreis naar Vietnam

Vietnam in Zuidoost-Azië maakt samen met buurlanden Laos en Cambodja onderdeel uit van het oude Indo-China en is een land om verliefd op te worden. Hoewel Vietnam vaak wordt geassocieerd met de twintig jaar durende Vietnamoorlog, is het land inmiddels veel meer dan dat. Wel zijn er overal nog herinneringen aan deze oorlog te vinden, waardoor een rondreis Vietnam minstens zo aangrijpend als mooi zal zijn. Van de tropische stranden van Halong Bay tot de bruisende hoofdstad Hanoi kom je plaatsen tegen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Naast de vele te bezoeken tempels en monumenten leven in Vietnam ook nog verschillende minderheden en vind je overal de oude Franse invloeden terug.

Vergelijk alle rondreizen naar Vietnam


rondreis informatie

Waarom kiezen voor een rondreis naar Vietnam?

  • Maak een onvergetelijke boottocht langs de duizenden eilandjes van Halong Bay.
  • Bezoek de Vietnamese hoofdstad Hanoi, hier bezoek je interessante musea en tempels.
  • De oorlog in Vietnam heeft indrukwekkende sporen achtergelate, de lokale gidsen vertellen je hier graag meer over.
  • De Vietnamese keuken is er ééntje om je vingers bij af te likken. Eet bij de restaurantjes of locals en geniet van diverse vlees-, vis- en vegetarische gerechten volgens authentiek Vietnamees recept.

Wat te doen in Vietnam?

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden in Vietnam

Tijdens een rondreis Vietnam kun je je onderdompelen in de drukte van hoofdstad Hanoi of ontsnappen en genieten van de rust in de groene bergen of oneindige rijstvelden op het platteland. De belangrijkste bezienswaardigheid in Vietnam zijn naast de vele tempelcomplexen en kleine tempeltjes ook de dorpjes van de minderheden die voornamelijk in de bergen in het Noorden leven. De vele Nationale Parken verdeeld over Vietnam kunnen niet ontbreken in een rondreis door dit schitterende land.

eten

De Vietnamese keuken

De inwoners van Vietnam hebben inmiddels de wereld veroverd met hun veelzijdige keuken. Deze keuken, gebaseerd op rijst, soja- en vissaus is zowel zoet als kruidig en daarom erg populair. Veel gerechten worden op smaak gebracht met munt waardoor de smaken veelal licht en fris zijn. Beroemd zijn de Vietnamese loempia’s of Spring Rolls. In Vietnam zijn deze vaak niet gefrituurd zoals in het Westen, maar vers gerold van vellen op basis van rijstmeel en gevuld met knapperige verse groenten.

cultuur

Cultuur

Vietnamezen zijn erg bijgelovig. Naast Boeddhistische voorouderverering kent elke Vietnamese regio zijn eigen bijgeloof. Daarnaast is de cultuur van Vietnam door de langdurige invloed van China nog steeds sterk gericht op familieplicht en harmonie. Een goede en hoge opleiding is van groot belang om sociaal vooruit te komen. Vanaf de zestiende eeuw wordt er in Vietnam een eigen geschrift gebruikt, opgebouwd uit verschillende karakters. Ook de Franse koloniale periode heeft nog steeds een grote invloed op de Vietnamese cultuur.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...