Bier en pub-food niet ladylike? In Engeland wel!

De eerste keer dat ik een pub binnenwandel bestel ik nog een beetje besmuikt een pint. Ergens zit in mijn hoofd dat ‘echte’ vrouwen geen bier drinken. Die drinken witte of rode wijn, zo heurt het toch? Maar soms is bier gewoon lekker. Bijvoorbeeld op een terrasje in de zon rond een uur of vier en… zodra je een voet op Engelse bodem zet. Ik verbaas mezelf, want zodra ik over de drempel van pub Peter Tavy stap, denk ik: Yes I would like a half pint of cider!

En dat zeg ik dan ook gewoon daar achter die bar

Kan mij het schelen, ik ben toch op vakantie. Trots loop ik met 2 pints terug naar ons zithoekje en zet de drankjes neer. Mijn vriend kijkt me verbaasd aan: bier jij? En niet omdat hij het eens is met mijn getrut over vrouwen en bier, dat zit vooral (en alleen) in mijn hoofd. Hij kijkt verbaasd omdat ik thuis normaal nooit bier drink. Bij mij staat er standaard een Sauvignon Blanc naast dat schaaltje bitterballen.

Met een heerlijk grote slok verbreek ik mijn eigen geloof

En och, wat is dat lekker. Een speciaal biertje hier uit de regio, alleen in deze pub op de tap. Al genietend leun ik achterover en neem de tijd om eens de zaak rond te kijken. Warempel, er zijn meer hippe blondines hier die vrolijk aan een pint nippen.

Tegen etenstijd huppel ik nogmaals naar de bar

Ditmaal om wat te eten te bestellen. Achter de bar hangt een groot schoolbord met allerlei specials en een dagmenu. Ik heb eigenlijk nooit eerder in een pub gegeten, omdat iets in me zei dat dat ongezond was. Maar hier staat allerlei lekkere dingen op het menu: een stoofpotje met rundvlees en verse groente, een homemade pie, verschillende pasta’s, salades… Ik word hier eigenlijk wel blij van! Ik laat mijn keuze vallen op een Shephers Pie, een traditioneel Engels gerecht.

Het kan even duren want het wordt vers gemaakt

Vertelt de dame achter de bar me. Geen probleem, dat vind ik alleen maar prettig. Met nog een biertje wandel ik terug naar ons donkere, knusse hoekje. Ik kan wel wennen aan zo’n Engelse pub. Even later komt het eten en het is… verrukkelijk! Mild lamsgehakt met verse groente in een soort brooddeeg bakje, ik eet mijn vingers er bij op.

Zo zie je maar weer, het is altijd anders dan je denkt op vakantie

Niks snel snackvoedsel! In plaats daarvan eet ik een voedzame, verse maaltijd!

En nu ik mijn derde biertje bestel samen met 5 andere, jonge vrouwen aan de bar, besluit ik: bier is ladylike!

Cheers!

Wat je nog niet wist over Engeland: Pubs hebben onterecht de naam dat er alleen maar junkfood wordt geserveerd. Veel Engelsen eten gewoon hun avondeten in de pub. Zeker de pubs in de kleinere dorpjes kunnen het zich niet veroorloven om slecht eten te serveren. Het is vers en smaakvol! Ga dus met een gerust hart wat eten in de plaatselijke pub, het is heerlijk.

Oja, en overdag hebben ze wel eens scones met clotted cream! Zodra je dat ziet: zitten en bestellen, you won’t regret it! 🙂

Mooiste rondreizen


Tips, inspiratie & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...