Rondreis ABC Eilanden

camera Bezoek de eilanden Aruba, Bonaire & Curaçao
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs ABC-eilanden rondreis, al vanaf € 820,-

Een rondreis met Nederlands tintje!

De ABC-eilanden of de Antillen bestaan uit Aruba, Bonaire, Curaçao en liggen in de Caraïbische zee. Samen wordt deze eilandengroep ook wel de kleine Antillen of de Benedenwindse Eilanden genoemd, naar de ligging ten opzichte van de overwegend noordoostelijk waaiende passaatwinden. Alle drie de eilanden hebben een bijzonder Nederlands verleden en daarmee ook een Nederlands tintje: Aruba en Curaçao zijn aparte landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden en Bonaire is sinds 2010 een bijzondere gemeente. Met het overwegend zonnige en warme klimaat, de omliggende azuurblauwe zee, de schitterend witte stranden en de exotische vruchten zijn de ABC-eilanden een exotische locatie. Om zo veel mogelijk mee te pikken van de verschillen tussen de eilanden is een rondreis ABC-eilanden ideaal.

Vergelijk alle rondreizen naar de ABC eilanden


Top 3 rondreizen ABC-eilanden

rondreis informatie

Waarom een rondreis naar de ABC eilanden?

  • Geniet van de vriendelijke bevolking, waar je lekker in het Nederlands een praatje mee kunt maken
  • Wandel over de Koningin Emmabrug in het veelzijdige Willemstad
  • Geniet van de hagelwitte stranden!

Wat te doen op de ABC Eilanden?

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

De schitterende blauwe zee en de sneeuwwitte stranden hebben alle drie de eilanden gemeen, maar Aruba, Bonaire en Curaçao hebben daarnaast alle drie hun eigen bijzonderheden en bezienswaardigheden. Met een rondreis ABC-eilanden zie van alle eilanden de hoogtepunten. Nationaal park Arikok en de rotsachtige Noordkust zijn karakteristiek voor Aruba. Bonaire National Marine park, de bijzondere geologie van het eiland en het eiland klein Bonaire maken Bonaire bijzonder en op Curaçao is het historische centrum van Willemstad de belangrijkste bezienswaardigheid.

eten

Eten en drinken

Net als in de rest van het Caribisch gebied kun je op de ABC-eilanden heerlijk eten en drinken. Alle verschillende nationaliteiten die het eiland hebben aangedaan hebben hun culinaire voorkeuren achtergelaten, gemixt met de inheemse flora, fauna en oorspronkelijke kooktechnieken levert dit een exotische keuken op. Vers gevangen vis neemt een belangrijk deel van de maaltijd in bij de inwoners van de ABC-eilanden. Ook kip en geit worden hier veel gegeten. Van ‘boomkippen’, beter bekend als leguanen worden soep en stoofpotten gemaakt.

cultuur

Cultuur

Net als de keuken is ook de cultuur van Curaçao een smeltkroes van verschillende invloeden. Omdat veel bewoners vanuit het slavernijverleden een Afro-Caraïbische achtergrond hebben spelen deze tradities nog steeds een belangrijke rol. Muziek speelt een belangrijke rol in het culturele leven, maar ook spiritualiteit en het de rijke Papiamentse taal. Ondanks het feit dat alle drie de eilanden deels onafhankelijk van Nederland zijn geworden, speelt de culturele band met Nederland ook nog steeds een belangrijke rol.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...