Rondreis Cuba

camera Bezoek o.a. Havana en de groene vallei van Viñales
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs Al vanaf € 899,-

Het land van de vele kleuren en beroemde sigaren

Het land van de sigaren, Fidel Castro en Che Guevara, de fotogenieke oldtimers en de vergane glorie van hoofdstad Havana, het zijn maar een paar stereotyperingen van het eiland Cuba. De Republiek Cuba bestaat naast hoofdeiland Cuba uit Isla de la Juventud en 4000 kleine eilanden en ligt midden in het Caribisch gebied. Sinds de revolutie in 1959 is Cuba een socialistische staat die wordt geregeerd door de Communistische Partij. Sinds 1960 leefden de Cubanen onder een Amerikaans embargo. In 2014 kondigde president Obama een betere verstandhouding aan. Het jarenlange embargo en het communisme hebben hun weerslag gehad op het openbare leven in Cuba: in sommige opzichten lijkt de tijd te hebben stilgestaan op het eiland. Dit resulteert tijdens een rondreis Cuba eenvoudig in schitterende foto’s.


rondreis informatie

Waarom een rondreis maken naar Cuba?

  • Bezoek het kleurrijke centrum in Havana. Alle huisjes hebben vrolijke kleuren en de bevolking is zeer vriendelijk.
  • Het land van de Cubaanse sigaren en rum(Cuba Libre), waar anders kun je beter genieten van deze specialiteiten?
  • Maak kennis met de natuur in Cuba. Loop langs de sigaarvelden en Sierra Maestra

Wat te doen in Cuba?

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Naast de schitterende natuur van het eiland is vooral ook hoofdstad Havana een onmisbare tussenstop tijdens een rondreis Cuba. Havana is een levendige stad met een verschillende historische bezienswaardigheden. Vooral in Havana Vieja, het oude Havana, lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Ook de oude auto’s die overal op Cuba rondrijden zijn een ware bezienswaardigheid. Deze oude Amerikaanse modellen werden indertijd geïmporteerd uit de Verenigde Staten en worden zo lang mogelijk rijdend gehouden. In de groene vallei van Viñales kun je tabaksplantages bezoeken.

eten

Eten en drinken

De Cubanen zelf zijn er dol op, de Cuba Libre of de Mojito gemaakt met sterke Cubaanse rum. Dat ze op Cuba van sterk houden bewijst ook de koffie, mierzoet en geserveerd in kleine kopjes. Cubanen zelf eten eenvoudig. Een maaltijd bestaat vaak uit rijst of zwarte bonen, eventueel met varkensvlees of kip. Voor toeristen is er meer afwisseling in de vorm van vis. Uit eten kan in Cuba naast in de staatsrestaurants ook in een ‘paladar’, een particulier restaurant bij Cubanen thuis.

cultuur

Cultuur

Cultuur staat in Cuba bijna gelijk aan muziek en het levendige Havana is het culturele centrum van het eiland. Cubaanse dans en muziek is inmiddels wereldwijd bekend en geliefd. De Cha cha cha, Danzon, Son, Charanga, Mambo, Rumba en de Salsa zijn maar een paar van de muziekstijlen die de Cubaanse muziek karakteriseren; Cubanen houden doorgaans van dansbare muziek met een opzwepend ritmes. Een stop bij een Cubaanse band is onmisbaar tijdens een rondreis Cuba.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...