Rondreis Mexico

camera Bezoek o.a. Mexico-stad, Chichen Itza & Mayacomplex van Palanque
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs al vanaf € 899,-

Met het oude Mayacomplex, Mexico-Stad en adembenemende natuur heeft Mexico je veel te bieden!

Hoogtepunten genoeg tijdens een rondreis Mexico: door de grote diversiteit aan klimaat en landschap, kent het in Centraal-Amerika gelegen Mexico een grote variatie aan flora en fauna met duizenden verschillende plantensoorten en verschillende bijzondere vogelsoorten maar ook grotere soorten zoals krokodillen, reuzenschildpadden of zeldzame jaguars. Deze indrukwekkende natuur gaat in Mexico samen met een vriendelijke bevolking, mystieke ruïnes en verschillende steden waar de koloniale invloeden nog sterk zichtbaar zijn. Ook de overblijfselen van de oorspronkelijke Mayacultuur zijn nog op verschillende plaatsen te merken. Heb je tijdens je rondreis Mexico genoten van al het natuurschoon en de belangrijkste hoogtepunten? Je kunt je rondreis perfect afsluiten met een heerlijke tijd op een van de hagelwitte zandstranden en zwemmend boven de kleurrijke koraalriffen.

Vergelijk alle rondreizen naar Mexico


rondreis informatie

Waarom rondreizen naar Mexico?

  • De ideale combinatie tussen cultuur, natuur en ontspannen op de schitterende stranden
  • Mexico-Stad is een metropool en behoort tot één van de grootste steden ter wereld. Iets wat je ooit gezien moet hebben!
  • Ontdek het eeuwenoude Maya-complex in de jungle van Mexico: Calakmul. Een ervaring die je niet snel zult vergeten

Wat te doen in Mexico?

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

De drukte van Mexico-stad maar ook de rijke cultuur van de oude Mayasteden, Mexico heeft het naast elkaar. Chichen Itza is een van de best bewaarde Mayasteden en daarmee een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Midden-Amerika. Ook het bijzondere Mayacomplex van Palanque midden in de jungle is bijzonder, dit is een van de belangrijkste archeologische vondsten van Mexico. Vergeet naast de hoofdstad ook Merida niet. In deze stad vind je verschillende koloniale monumenten en leer je meer over het verleden van Mexico.

eten

Eten en drinken

Om te kunnen genieten van de originele Mexicaanse keuken heb je een stevige maag en een vuurvaste mond nodig, Mexicanen houden van flink gekruid. Veel Mexicaanse gerechten kennen wij echter in afgezwakte vorm: Taco’s, Tortilla’s en Guacamole. Een aantal gewassen die nu wereldwijd te krijgen zijn hebben hun oorsprong in Mexico. Mais, tomaten en vanille werden voor het eerst in Mexico verbouwd. Naast hun eten houden Mexicanen van hoog alcoholische dranken. Drink zeker een Mescal, een goede Tequila of een koud Mexicaans biertje.

cultuur

Cultuur

De inwoners van Mexico zijn zeer Katholiek, het geloof speelt dan ook een belangrijke rol in het dagelijks leven. De kalender is gevuld met zowel Katholieke als eeuwenoude festiviteiten die hand in hand gevierd worden. Festiviteiten in Mexico zijn vaak kleurrijk en voorzien van veel optochten met muziek en dans. Vaak duren de festiviteiten meerdere dagen. De Dia de los Muertos is inmiddels wereldberoemd. Naast hun muziek zijn de geletterde Mexicanen erg trots op hun literaire traditie die grote namen voortbracht.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...