Rondreis IJsland

camera Bezoek o.a. Reykjavik, de beroemde Geysir en
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs Al vanaf 729,-

Natuurschoon en mythische verhalen tijdens een rondreis door IJsland

Een rondreis door IJsland is een fantastische ervaring die je niet snel meer zult vergeten. Het geeft je namelijk alle vrijheid om dit bijzondere land in de Atlantische Oceaan te ontdekken. Met een vakantie in IJsland kies je voor een unieke bestemming dat ver verwijderd ligt van het Europese vasteland. Net als Groot-Brittannië ligt het land in zee. Het verschil is wel dat je in Groot-Brittannië alleen het kanaal over hoeft te steken voor vasteland. In IJsland is dit niet het geval. Naast de bijzondere locatie staat IJsland bekend om haar prachtige natuur. Tijdens de reis zul je vele indrukwekkende gletsjers, fjorden en vulkanen ontdekken. Vergeet dan ook vooral niet om met je camera deze unieke rondreis vast te leggen.

Vergelijk alle rondreizen naar IJsland


rondreis informatie

Waarom een rondreis IJsland?

  • Bezoek de echte klassiekers zoals: Reykjavik, de Geysir en de ongerepte natuur
  • Je kunt kiezen uit bus rondreizen, individuele rondreizen, groepsrondreizen en fly drives. Kortom: Genoeg keuze
  • Ervaar het Noorderlicht… een van de grootste wonderen van de natuur

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden IJsland

IJsland heeft een oppervlakte van 103.001 km2. Het grootste deel van het land is door de grillige natuur echter niet geschikt om te wonen. Deze omstandigheden bieden echter veel ruimte voor natuurwonderen. Een absolute parel in IJsland is bijvoorbeeld de krachtige waterval Dettifoss. Het water van deze rivier is zo schoon dat je er van kunt drinken. Minstens zo indrukwekkend is de Geysir in het zuiden van IJsland. Deze enorme geiser spuit tijdens een uitbarsting kokend water soms wel 70 meter de lucht in.

eten

Eten en drinken

De ligging in de Atlantische Oceaan heeft grote invloed gehad op de IJslandse keuken. Tijdens een rondreis door IJsland kun je er namelijk smullen van allerlei vissoorten. Zo staan schelvis, zalm, forel en kabeljauw vaak op het menu. Om de maaltijd compleet te maken worden ze bereid met zure room en kaas. Of drink tijdens de lunch net als de lokale bevolking een kopje koffie. De IJslanders drinken zo graag koffie dat ze bij een bestelling vaak een tweede kop gratis bijgeschonken krijgen.

bezienswaardigheden

IJslandse cultuur

Ooit waren de Vikingen in IJsland oppermachtig, wat veel invloed heeft gehad op de cultuur. Zo zijn de IJslanders dol op mythologie. Iedere inwoner vertelt je graag een paar mythische verhalen over de Vikingen. Als toerist is het zelfs mogelijk om nabij de stad Hafnarfjördur deel te nemen aan een tour langs de vermeende woonplekken van onzichtbare wezens. Aan de andere kant zijn de IJslanders heel pragmatisch. Zo werken ze graag, en hechten ze veel waarde aan vrijheid van meningsuiting.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...