Rondreis Canada

camera Bezoek o.a. Niagarawatervallen en Banff & Stanley National Park
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs Al vanaf € 899,-

Indrukwekkende natuurparken, watervallen en imposante steden in Canada

De inwoners van Canada staan bekend als een van de meest vriendelijke inwoners ter wereld. Het prachtig diverse Canada heeft naast een vriendelijke bevolking ook qua cultuur en natuur voor ieder wat wils. Wereldsteden als Toronto, Montreal en Vancouver hebben elk een eigen sfeer en liefhebbers van overweldigend natuurschoon vinden in Canada absoluut wat ze zoeken. Een enorm deel van Canada is Nationaal Park, een rondreis Canada betekent prachtige groene heuvellandschappen voor ruige wandeltochten, enorme diepblauwe meren en indrukwekkende bergpieken. Ga onder leiding van een gids op zoek naar de witte Spirit Bear of zoek het avontuur op tijdens een bergtocht. Voor Canada geldt, hoe verder naar het Noorden hoe kouder. Spectaculair is vooral ook het walvisspotten. In de Bay of Fundy zwemmen de meeste walvissen ter wereld.

Vergelijk alle rondreizen naar Canada


rondreis informatie

Waarom een rondreis naar Canada?

  • De Niagarawatervallen zijn wonderschoon, een echte aanrader om ooit in je leven bezocht te hebben!
  • Bezoek één van de vele nationale parken in Canada
  • Ook steden als Toronto, Quebec en Victoria zijn de moeite waard

Wat te doen in Canada?

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

De belangrijkste bezienswaardigheden van Canada zijn de Nationale Parken. Deze vaak enorm ruige natuurgebieden vol bossen, beken en glinsterende meren hebben een flinke aantrekkingskracht op de natuurliefhebber. Tijdens een rondreis Canada kunnen verschillende van deze Nationale Parken worden aangedaan, zoals Banff en Stanley National Park.  Ook de Niagarawatervallen liggen deels in Canada.

eten

Eten en drinken

Op de wereldberoemde Maple Sirup na, is de Canadese keuken wereldwijd niet erg bekend. Deze esdoornsiroop is een zoete stroop, maar wordt gegeten op zowel Pancakes als op witte bonen, ham en spek. Een groot deel van de keuken kent overlap met de Amerikaanse keuken, maar uiteraard hebben ook de Canadezen een aantal specialiteiten. Poutine wordt gezien als het nationale gerecht van Quebec: friet bedekt met jus en verse kaas. Ook bagels, gedroogd vlees en de op de Engelse keuken geïnspireerde botertaart worden gezien als typisch Canadese gerechten.

cultuur

Cultuur

De Canadese bevolking staat er om bekend dat ze erg veel sorry zeggen, vooral door hun Amerikaanse zuiderburen zorgt dit voor veel plagerijen. Daarnaast is het nationale symbool uit 1800, het esdoornblad, wereldwijd bekend. Canada kent door zijn Franse geschiedenis zowel Franse culturele invloeden als invloeden vanuit de Indiaanse en Inuit-cultuur, de cultuur van de oorspronkelijke inwoners. In Canada wordt zowel Engels als Frans gesproken. Sport speelt een belangrijke rol in het Canadese leven, vooral ijshockey en lacrosse zijn populair. Op 1 juli wordt Canada Day gevierd.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...