Rondreis Australië

camera Bezoek o.a. Sydney, The Great Barrier Reef & Brisbane
like icon Wij vergelijken tot wel 2 aanbieders
rondreis prijs al vanaf € 999,-

De ideale combinatie tussen natuur en steden vind je in Australië!

The Great Ocean Road, Great Barrier Reef: niets voor niets beginnen twee van de beroemdste bezienswaardigheden van Australië met het woord groot. Alles in Australië is groot en vooral de afstanden. Juist daarom is Australië een van de beste landen voor een rondreis zodat je het meeste uit je tijd in dit schitterende en uitgestrekte land haalt. Veel van de grote steden van Australië bevinden zich aan de rand. In het midden van het land, waar ook de wereldberoemde rode rots Ayers Rock ligt, zijn vooral kilometers woestijn: de outback. Naast een overweldigende natuur heeft Australië een aantal wereldsteden die ook zeker niet op de lijst voor je rondreis Australië mogen ontbreken: Sydney, Canberra, Brisbane en Melbourne zijn op zich al steden om een tijdje te blijven hangen.

Vergelijk alle rondreizen naar Australië


rondreis informatie

Waarom een rondreis naar Australië?

  • Bezoek Sydney, de hoofdstad van Australië tijdens jouw rondreis. Met gebouwen als het Opera House en Sydney Harbour Bridge zeer populair.
  • Het koraalrif ‘The Great Barrier Reef’ is wereldwijd bekend en wordt gezien als één van de natuurwonderen van Australië. Een must-see!
  • Er zijn langs de oostkust schitterende routes te maken, ideaal voor een individuele rondreis.

Wat te doen in Australië?

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het merendeel van de bezienswaardigheden in Australië bevinden zich in de kuststroken van het land, met een bijzondere concentratie bij de grote steden Sydney, Canberra en Brisbane. Net boven Brisbane begint The Great Barrier Reef, en net onder deze steden kun je aan de tocht over de Great Ocean Road beginnen. Hier spot je de meest woeste golven en met een beetje geluk zwemmen er walvissen en dolfijnen voorbij.

eten

Eten en drinken

‘Bush Tucker’, zo noemen de Australiërs het eten geschoten, gevonden en geplukt in de wilde natuur. In steeds meer chique restaurants in de grote stad wordt er op een dusdanige manier voor authentieke ingrediënten gezorgd. Australiërs zijn gek op eten en dan met name op buiten eten, het liefst op een vuurtje, de barbecue mag ook. In het Noorden is de keuken geïnspireerd op de Oosterse keuken, met veel lichte smaken en noodles. Als je in bent voor een authentieke ervaring: voor de durfal staat er zoetwaterkrokodil op het menu.

cultuur

Cultuur

Australië is een erg Westers land, met veel immigranten die hun Europese gewoontes hebben meegenomen. In overeenkomst met Engeland hebben Australiërs een sterke voorkeur voor sport. Het bezoeken van een sportwedtrijd en het beoefenen van een sport spelen een belangrijke rol in het openbare leven. Overal in het land wordt Engels gesproken, vaak met een sterk Australische tongval en een keur aan specifiek Australische woorden. Vooral in het Noorden leven nog een aantal stammen originele bewoners, de Aboriginals. Hun voorvadercultuur, hun kunst en hun muziek zijn een van de meest authentiek overgebleven culturen ter wereld.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...