Rondreis Bolivia

camera Bezoek o.a. het Amazonegebied, de hoofdstad Sucre & Salar de Uyuni
like icon Wij vergelijken tot wel 9 aanbieders
rondreis prijs al vanaf € 899,-

Een land vol avontuur met landschappen, zoutvlaktes, steden en jungle!

Hoewel Bolivia door de lange geschiedenis van dictaturen een van de armste landen van Zuid-Amerika is, is het land tegelijkertijd ook een van de meest diverse landen van Zuid-Amerika. Gekleurde meren, hooggebergtes en een vriendelijke oorspronkelijke Indianen-bevolking die nog steeds volgens veel oude gebruiken leven. De bijzondere flora en fauna met alpaca’s, lama’s en flamingo’s dankt Bolivia aan een bijzonder geïsoleerde geografische ligging. Ook de kleurrijke markten en de uitgestrekte zoutvlaktes Salar de Uyuni maken van een rondreis Bolivia een onvergetelijke reis.

Vergelijk alle rondreizen naar Bolivia


rondreis informatie

Waarom een rondreis naar Bolivia?

  • De zoutvlaktes Salar de Uyuni zijn de op één na grootste ter wereld, een natuurwonder!
  • Het Laguna Colorada is een natuurwonder dat je niet zo snel in andere landen zult aanschouwen. Een schitterend meer met uitzicht op enorme bergvlaktes.
  • De stad La Paz is druk, kleurrijk en biedt mooie uitzichten. Zeker een bezoekje waard!

Wat te doen in Bolivia?

bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Bolivia is met zijn berglandschap erg mooi voor een gevarieerde rondreis. Wie een rondreis Bolivia gaat maken ontkomt natuurlijk niet aan de uitgestrekte zoutvlaktes en woestijnen Salar de Uyuni en Salar de Coipasa. Het Amazonegebied beslaat een dergelijk groot gedeelte van Bolivia dat ook dit een absoluut hoogtepunt te noemen is. Het Titicacameer is met zijn ligging op 3810 meter hoogte het hoogst gelegen meer ter wereld van deze omvang. Ook hoofdstad Sucre ligt 2900 meter boven zeeniveau.

eten

Eten en drinken

Ook in Bolivia kent elk gebied zijn eigen specialiteiten. Een hoogtepunt is de forel uit het Titicacameer, waarvan wordt beweerd dat dit de lekkerste ter wereld zijn. De middagmaaltijd is in Bolivia erg belangrijk en er wordt veel kip met rijst en groenten gegeten. Door deze uitgebreid lunch wordt er laat avond gegeten. Bolivianen zijn dol op zoetigheid. Op veel plaatsen zijn prachtige gedecoreerde taarten te koop. Mate, thee getrokken van cocabladeren is een populaire drank in Bolivia.

cultuur

Cultuur

Zestig procent van de inwoners van Bolivia zijn van Indiaanse afkomst. Hun oude tradities zijn van groot belang, moderne veranderingen worden dan ook maar mondjesmaat overgenomen. Naast de traditionele godsdiensten is 95 procent van de Bolivianen Rooms-Katholiek, net als in de rest van Zuid-Amerika. Muziek speelt een belangrijk rol in het leven van de Bolivianen. Daarnaast zijn de weef- en pottenbakkunst en de hoeden karakteristiek. Aan de hoed kan je zien uit welke streek in Bolivia iemand komt.

Tips & aanbiedingen

scooter europa

Op scootervakantie door Europa? De beste tips voor avonturiers!

Een van de gaafste manieren om Europa te verkennen, is om een rondrit te maken op een scooter. Dit kan natuurlijk je eigen scooter zijn. Maar ook is het mogelij...

Goedkoop op vakantie buiten Europa? Hier 10 interessante bestemmingen op een rij!

Vakantie, we hebben het allemaal nodig op z’n tijd om even bij te komen. Voor velen is het pas echt vakantie als ze de vertrouwde omgeving even achter kunne...